Britský deník Daily Telegraph byl nucen zrušit všechna diskusní fóra k tématu Thatcherová

9. 4. 2013

čas čtení 1 minuta

Britský konzervativní deník Daily Telegraph byl nucen zrušit všechna diskusní fóra k tématu úmrtí Margaret Thatcherové, protože tam čtenáři umísťovali obrovské množství nadávek na adresu bývalé premiérky.

Tony Gallagher, šéfredaktor deníku Daily Telegraph, uvedl, že i internetová adresa, kterou deník zřídil pro vyjádření soustrasti od veřejnosti při příležitosti úmrtí Margaret Thatcherové byla "zaplněna nadávkami".

List měl obavu, že jeho diskusní fóra budou zaplněna "lavinou hořkosti" a proto se rozhodl fóra dočasně uzavřít.

"Zlikvidovali jsme diskusní fóra u všech zpráv týkajících se úmrtí Margaret Thatcherové - i naši emailovou adresu pro kondolence," napsal na twitteru šéfredaktor Gallagher a dodal: "Mnoho lidí, kteří byli na fórech k článkům o smrti Thatcherové zablokováni, naplnilo mou timeline svými sprostými urážkami."

Pracovníci deníku Daily Telegraph uvedli, že zvlášť sprosté osobní nadávky byly zaměřeny právě na Thatcherovou.

"Netolerujeme urážlivé dopisy čtenářů v tištěné formě, proč bychom je měli tolerovat na internetu," uvedl jeden redaktor.

List věděl, že Thatcherová, která dodnes vyvolává v Británii zuřivé emoce, nutně musela vyvolat vlnu nadávek a šéfredaktor usoudil, že jim deník nebude poskytovat prostor.

Mnoho Britů kritizovalo rozhodnutí deníku Daily Telegraph uzavřít svá diskusní fóra na Twitteru. Jeden debatér obvinil Gallaghera: "Vy jste ideolog a nemáte vůbec zájem o svobodu projevu".

Britská policie se obává, že se středeční pohřeb Margaret Thatcherové stane terčem protestních akcí, proto se připravují rozsáhlá bezpečnostní opatření. Britská policie vyzvala občany, kteří chtějí proti Thatcherové při příležitosti pohřbu protestovat, aby se s ní spojili.

Thatcherová odmítla státní pohřeb, protože by parlament musel schválit pro něj rozpočet a parlamentní debata k této věci by podle ní ve sněmovně vyvolala obrovský konflikt.

Zdroj ZDE

0
Vytisknout
8707

Diskuse

Obsah vydání | 11. 4. 2013