Český "odezdikezdizmus", "pseudodemokracie", ... aneb "7 kulí v Sarajevu":

3. "kule": Hloupost křičí daleko více, než moudrost

11. 2. 2013

čas čtení 2 minuty

V sérii mých sedmi navazujících článků vám předkládám další "kuli". Mnou uváděné příklady v předešlých článcích mně jen a jen ubezpečili o faktu, který vyjádřím pořekadlem: "Když na to nemám, tak musím všude křičet, že na to mám". Prostě a jasně řečeno, chytrým lidem stačí, aby se v klidu, bez křiku a emocí posadili, popovídali si a v diskusi si srovnali myšlenky a ukončili jí. Nemusí všem okolo dávat hlasitě najevo, jak jsou inteligentní ... Někdy je ale, podle mého názoru, třeba, aby se i moudří hlasitěji vyjádřili, ale ne tak stupidní agresivně manipulující formou. Proto jsem velmi rád, že se během a hlavně po volbách zvedla velmi viditelná vlna názorů z řad opravdových "homo sapiens" představující protipól velmi křiklavé a mnohdy "ramenaté" vlny "homo erectus", reprezentované různými typy "homo erectus", např. na krátko ostříhanou hlavou se zlatými řetězy okolo krku jedoucí v autě s viditelně nalepenými samolepkami křičícími do světa, že ON přece volí TOHOTO kandidáta a "Kdo nevolí s námi, volí proti nám". To je smutné, ale je to realita, píše Pavel Taušl.

Naši slovenští sousedé označují osoby, které jsou přirozenými autoritami a tím pádem mohou svým názorem a míněním ovlivnit ostatní osoby za "mienkotvorné". Je však na pováženou, když se za "mienkotvorné" osoby v ČR (tzn. za přirozené a ne uměle vytvořené autority) považují v převládající většině pouze "celebrity", které při prezentaci svých názorů a hloubkou svých argumentů dopluly v bazénu o hloubce 2,5 m do cca 10 cm.

Moje motto na závěr: "Zvyšování na hlasitosti a neustálé upozorňování na sebe za každou cenu může někdy svědčit o snížené inteligenci."

0
Vytisknout
7870

Diskuse

Obsah vydání | 11. 2. 2013