Pomoc pro Davida Janduse a mnoho dalších v podobné situaci

16. 11. 2012

čas čtení 2 minuty

Pojďme založit OPS, která by se na rozdíl od našich politiků o lidi starala, která by jim ukazovala cestu. I těm méně schopným...

Napsal jsem do Britských listů o tom, že bych rád založil OPS něco ve stylu americké Strike Debt jako ZDE, píše Petr Novák.

Tato OPS by měla dva až tři cíle.

Jeden by bylo ulehčit honěným exekutory a vůbec vymahači dluhů. To znamená po americkém vzoru skupovat jejich dluhy za výhodnou "velkoobchodní" nákupní cenu a pak je odpustit. Vybírat dary i hmotné a ty pak dávat do domácností po exekuci bez zařízení s nápisem, že je to majetek OPS a nelze tedy zabavit.

Další bod by byl vůbec vstupovat do problematiky v právní rovině. Dodávat svoje stanoviska k přijímaným zákonům, s pomocí právníků se vyjadřovat k již platným zákonům a hledat cesty, jak napravit paskvily, které jdou proti lidem.

Myslím si, že v tomto by se dala najít společná řeč v EU a jejích úřadech.

Ne vždy všechno, co vzešlo z EU musí být tak špatné, jak tvrdí naši zabednění politici, kteří mají EU jen jako výmluvu pro svoji neschopnost.

Určitě bych hledat finanční podporu u svých známých podnikatelů. ne všichni na to sice budou slyšet, ale za pokus to stojí.

A další myšlenkou by byla podpora vzniku družstev nezaměstnaných či bezdomovců, kterým bychom vymysleli náplň činnosti. Od zemědělských činností (pozemků, které nejsou využívány je dost a nemovitostí také) až po výrobu.

Je tolik zemědělské půdy, která leží ladem. A možností jak provozovat ziskové družstvo s menší pomocí do začátku je také dost. ZDE a ZDE.

Můžeme pomoci více lidem než jen jednomu. I když, kdo spasil jednoho, ten spasil celý svět.

Pojďme založit OPS, která by se na rozdíl od našich politiků o lidi starala, která by jim ukazovala cestu. I těm méně schopným...

0
Vytisknout
7131

Diskuse

Obsah vydání | 16. 11. 2012