Na pomoc veřejné bezpečnosti

2. 4. 2012 / Milan Daniel

čas čtení 1 minuta

S pácháním grafických prací na plakátech politických stran, za něž byl odsouzen Roman Smetana, se podle reakcí ztotožňuje velká část veřejnosti.

Pachatel Smetana ale drze neuposlechl výzvy okresního soudu v Olomouci k nástupu trestu, v práci dal výpověď a nyní je po něm vyhlášeno celostátní pátrání. Policie současně žádá občany, aby veškeré informace k hledané osobě sdělili na linku 158.

Zásadním úkolem policie je podle bývalého ministra vnitra Ivana Langera, takto manžela soudkyně, která výše uvedeného pachatele odsoudila a současně čerstvého advokáta, pomáhat a chránit. Protože se přitom policie potýká s personálním podstavem, je na místě jí pomoci, aby nebyla ohrožena veřejná bezpečnost.

Pachatel Smetana totiž představuje riziko především pro svou tvrdohlavost, s níž se odmítá sklonit před rozsudkem soudu, který na něj má dopadnout jako železná pěst a případné následovníky od páchání odradit. Kauzy, v nichž jde o miliardové majetky, vedle té jeho blednou.

Netřeba pochybovat o tom, že se najdou stateční poddaní, kteří budou chtít pachatele Smetanu udat. Jak však má pomoci policii veřejnost, která si stejně jako pachatel Smetana myslí, že většina současných politiků jsou gauneři a zloději?

Nezbývá, než pomoci zdecimované policii, aby Smetanu zadržela. A protože se s ním identifikujeme, práskněme prostě sami sebe. Je nás mnoho, čímž se možnost ulapení stává mnohem pravděpodobnější.

Stačí k tomu placka či tričko s nápisem JSEM ROMAN SMETANA.

0
Vytisknout
15668

Diskuse

Obsah vydání | 5. 4. 2012