Děláme, nežvaníme

19. 1. 2012 / Václav Novotný

čas čtení 4 minuty

Uvažuji o tom, co vlastně Štěpán Kotrba chce. Že by chytrá horákyně.

Citujme jeho slova: ,,Iniciativy, pokud chtějí být považovány z skutečného partnera a vážného hráče na politické scéně, musí respektovat jedno -- dokud nebudou politickou stranou, nemohou se vměšovat do politiky a do voleb. Protože je to nepoctivé vůči lidem. A pokud se nepřemění v politické hnutí či stranu, jsou všechny jejich výzvy jen štěkáním na Měsíc, hezkým slohovým cvičením, nadějemi oblbujícím naivní, nevinné a politiky neznalé -- ale ničím jiným.

Štěkali jsme na měsíc v poslanecké sněmovně naposledy ve čtvrtek 12.1.2012 minulý týden a těch 14 štěkajících iniciativ v rámci petičního slyšení ,, Chceme nové volby, protože demise vlády nic neřeší" štěkalo na místopředsedkyni Karolinu Peak a bylo vidět, jak je rozhozená z toho, když jsou ministři, ona sama, vyzýváni k rezignaci. Nutno dodat, že ti novináři, (považující se za špičky žurnalistiky, serióznosti a objektivnosti) na historické události, kdy občanská a ne politická uskupení odvolávala na půdě poslanecké sněmovny vládu, chyběli. Dáreček v podobě ČT, který byl na tiskové konferenci, kde byl informován o tomto petičním slyšení, se do poslanecké sněmovny neobtěžoval. Důvodem asi bude, že ČT nedostala to správné avízo, budou chlebíčky s kaviárem a poteče šampaňské. U ČTK by to muselo být avízo o cihle zlata.

Někdy to již hraničí s pohrdáním aktivistů, kteří obětují klid, peníze a to nejcenější, čas, k tomu, aby bylo alespoň nějaké zdání, že se společnost pohybuje v jakémsi demokratickém prostředí. Sesypat iniciativy do pytle s uskupeními, které sledují, podporují pouze sebe sama, to je již jen pro otrlé jedince. Dovolit si naroubovat nápady jedinců o svolávání generální stávky na jména iniciativ, které nevznikly včera, je ukázkou neinformovanosti, neznalosti a nezájmu.

Chytrá horákyně přestává být chytrou, když si začne argumentačně odporovat a požaduje, iniciativy, udělejte ze sebe subjekt schopný kandidovat a financujte si to vlastními desetikorunami. Skládejte se na svého kandidáta do senátu 20.000,- Kč, v kampani získejte 6% účastníků voleb daného okrsku, což by znamenalo 27 000 odevzdaných hlasů pro kandidáta iniciativ.

III. fóru iniciativ dne 28.9.2011 bylo informováno, v roce 2012 budou senátní, krajské volby, bude se volit hlava státu. Připravme se na to, zvolme způsob, jak změnit stav, kdy sliby voličům jsou jen sliby, poslanec, senátor, krajský zastupitel se neřídí svědomím. Kdyby se tyto spolky, vlády řídily nezbytným znakem člověka, tj. svědomím, nebyli bychom, my občané, stojící mimo mocenskou, ekonomickou, mafiánskou elitu v ohradě a nebyli stříháni, aniž by nám stačila narůst srst.

Chytré horákyni uniklo, že realizovat změny pro lidi parlamentní cestou znamená zejména přesvědčit opozici ke spolupráci, přesvědčit sociální demokracii, že se musí voličům zavázat, nebudete hladovět na ulicích, nebudete nezaměstnaní.

Bude muset přijmout argument, napravte co jste také nadrobili. Volbami roku 2012 se bude zabývat IV. fórum iniciativ ( 22.1.2012 v sídle pražské mafie od 10,00 hodin ) a rozhodne, jak věci změnit.

V zorném hledáčku jsou kandidáti. Musí skončit beztrestnost v jejich jednání. Jsou to oni, až po posledního člena zastupitelstva, kteří jsou odpovědní za stav společnosti. Jsou odpovědní i za dluhy a bylo by na čase, aby peníze za špatnou práci vraceli. Rada o tom, na co se mají iniciativy zaměřit má od moudré horákyně roční zpoždění.

Iniciativa Ne základnám má za sebou šestileté úsilí. Její aktivisté obětovali již vše, co moudrá horákyně žádá obětovat. Za 17.11.2009 na Národní třídě , kdy připomněla politikům jejich prohlášení, ,, nikdy na území ČR nebude žádná cizí vojenská základna", vyfasoval aktivista pokutu 11.000,- Kč. Petr Kužvart ho z toho vysekal.

Za 17.11.2011, kdy na Staroměstském náměstí byla umístěna rakev symbolující ztrátu iluzí o demokracii po roce 1989 přišelo od "státu" oznámení o naplnění skutkové podstaty přestupku ve výši pokuty až 500.000,- Kč. Při realizaci akce k zahraniční návštěvě za autem aktivisty najezdila policie 70 km po Středočeském kraji a doprovodila jej až k bydlišti, aby nemohl, nedej bože, být realizován záměr odrážející stanovisko jak iniciativy, tak i většinového názoru společnosti. Děláme, nežvaníme.

0
Vytisknout
14235

Diskuse

Obsah vydání | 20. 1. 2012