Čtvrt století s Hitlerem

23. 3. 2022

čas čtení 1 minuta
  • Putin se stal Hitlerem už tehdy, když srovnal se zemí Groznyj, když byly ničeny čečenské školy, nemocnice a porodnice, když ruští vojáci vraždili obyvatele čečenských vesnic, upozorňuje moskevský komentátor Vadim Zajdman.

Už tehdy nebylo srovnávání Putina s Hitlerem pouhým jazykovým obratem, metaforou, nebo přeháněním, které by mělo urazit. Putin už se stal Hitlerem v tom nejdoslovnějším smyslu. A v jednom ohledu jej dokonce překonal. Vyhodil do vzduchu domy s pokojně spícími Rusy, což ani Hitler Němcům neudělal.

Putin a je absolutní a čisté zlo. A byl jím od samého začátku svého vládnutí. Je velice smutné, že to nikdo nechápal. Dnes lidstvo sklízí ovoce tohoto selhání a nepochopení, této vlastní slepoty vůči tomu, čím Putin celou dobu byl.

To co provádí Putin na Ukrajině je konzistentní s celou jeho vizí a modem operandi. Nejde o výjimku z pravidla, ale jen příklad uplatnění pravidla. Je dávno nejvyšší čas, aby se mezinárodní společenství vzpamatovalo - místo aby vymýšlelo nějakou novou obranu své slepoty nebo touhy spolupracovat s Kremlem.

Celý text v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
10318

Diskuse

Obsah vydání | 25. 3. 2022