Jižní Korea je "velmi znepokojena" možným americkým útokem na KLDR

2. 3. 2018

čas čtení < 1 minuta
Vysoce postavený politický poradce jihokorejského prezidenta tvrdí, že jeho země je "velmi znepokojena jednostrannou americkou akcí proti Severní Koreji" a možnou "plnou eskalací konfliktu".


Mun Čang-in, politický poradce jihokorejského prezidenta a zkušený diplomat, sdělil Judy Woodruffové pro PBS NewsHour, že zimní olympiáda otevřela komunikační kanály mezi severem a jihem, které do té doby neexistovaly.

  Mun tvrdí, že jihokorejské reakce na provokace severokorejského lídra Kim Čong-una byly "ostře odlišné" od reakcí americké administrativy.

  "Pokud dáme najevo paniku, pak se staneme rukojmím severokorejského taktickéh tahu," prohlásil Mun. "Proto mi Jihokorejci máme sklon přistupovat k severokrejské hrozbě mnohem klidněji. Je ironické zaznamenat, že Amerika je od Severní Koreje velmi daleko, ale Amerika je nejvíce znepokojena."

  Když se Woodruffová zeptala, zda USA příliš panikaří, Mun prohlásil: "Nevím, zda to je předstírané nebo reálné, ale americké vnímání hrozeb se vloni vystupňovalo."

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7051

Diskuse

Obsah vydání | 2. 3. 2018