Ředitel ČT Dvořák: Film Selský rozum nepřináší nic nového, do voleb ho vysílat nebudeme

14. 9. 2017

čas čtení 1 minuta



Dokumentární film Selský rozum o předsedovi hnutí ANO Andreji Babišovi uvidí diváci na obrazovkách České televize až po volbách. Dokument nepřináší žádné nové pohledy, neexistuje tak žádný zásadní zájem, aby televize tento film odvysílala do voleb. Na středečním jednání rady ČT to řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Vysílat se tak bude asi během listopadu.

Zdroj: ZDE


Veřejnoprávní Česká televize tak hrubě porušuje svou povinnost konstruktivně přispívat v zájmu společnosti k veřejné debatě. Dvořák nemá pravdu, že film Selský rozum nepřináší "žádné nové pohledy".

K zhlédnutí na YouTube je ZDE (do čtvrtka do rána ho jen na tomto místě vidělo asi 60 000 lidí), kritická recenze filmu v Britských listech je ZDE , vyjádření jeho tvůrců je ZDE , informace v angličtině o potlačení filmu a o jeho obsahu jsou ZDE Sdílejte!

Je zcela zjevně ve veřejném zájmu, aby film před volbami zhlédlo co nejvíce českých občanů. Česká televize ve své veřejnoprávní roli selhala i v tom, že by před volbami měla po odvysílání tohoto filmu k němu uspořádat i zásadní televizní debatu, kde by film byl třeba i ostře odmítnut a zkritizován. Každý ale by ho měl vidět a utvořit si svůj vlastní názor.

Selský rozum - Žlutý baron - Pravda o Andreji Babišovi from Vidlák on Vimeo.

0
Vytisknout
11285

Diskuse

Obsah vydání | 21. 9. 2017