Lékaři v motolské nemocnici "neprovedou hloubkové vyšetření ledviny zraněné holčičky", protože jako cizinka nemá dokumentaci

24. 5. 2017

čas čtení 6 minut
Shrnutí případu: Pětiletá dcera Olega Vorotnikova a Natalie Sokol, dvou performerů a zakladatelů skupiny Vojna, které kriminalizuje ruský režim Vladimíra Putina, byla sražena v centru Prahy automobilem a letěla vzduchem dva metry. Byla odvezena do nemocnice Motol, kde jí bylo provedeno základní ošetření a vyšetření.

Podle níže uvedeného svědectví obou rodičů dívky jim lékaři konstatovali, že holčičce je nutno provést hloubkové vyšetření ledviny.  Podle svědectví rodičů však toto vyšetření není možno provést, neboť dítě nemá v ČR žádný právní status, žádnou dokumentaci, a tedy právo na zdravotní pojištění.

Rodiče zraněné holčičky byly posléze z nemocnice vyvedeni.

Britské listy požádaly mluvčí motolské nemocnice o vyjádření.

Aktualizace:  Britským listům se ozvala lékařka, která pracuje na dětském oddělení nemocnice v Motole. Její totožnost je redakci známa. Konstatovala, že zraněné holčičce se dostalo základního ošetření a vyšetření. Odmítla odpovědět na otázku, zda bylo provedeno potřebné vyšetření poškozené ledviny:  "Lékařka z motolské nemocnice: Zraněnou holčičku jsme ošetřili, další informace jsou důvěrné". 


Milí přátelé,

včera jsem se dozvěděl, že malou dcerušku performerů a mých dobrých přátel Olega a Kozy (Olega Vorotnikova a Natalie Sokol, zakladatelů skupiny Vojna) srazilo v Praze auto, píše Milan Kohout.

Byla převezena do Motola, kde zjistili, že má zraněné ledviny (po nárazu letěla asi dva metry). Ale dnes jsem se dozvěděl další hrůzu a to, že čeští lékaři    odmítají provést další testy, aby se zjistil rozsah zranění, a odmítají poskytnout další léčbu!!!

To je naprosto neuvěřitelné a na blití!!!

Co se to do Česka nastěhovalo za hnusný, křupanský a bezohledný kapitalismus?? Nepomoci dítěti proto, že nemá legální status na území Česka???? Co je to za idiotský argument. I tady v kruté Americe by bez diskuzí ošetřili a léčili zraněné dítě bez ohledu na to, kdo to je a jaký má status!!! Možná by se potom snažili dostat z rodičů peníze za léčbu, ale určitě by neodmítli dítě léčit!!  To je hnus, co se v Česku děje!!

Nemůžete někdo pomoct????

Milan

Kdosi- možná z úřední moci? - si Facebooku na Vorotnikovou stránku na Facebooku stěžoval, takže byla vymazána, "že není legitimní".

Toto měla Koza na svém facebookovém profilu: (


):



 Vysvětluje, že podle právníka Pavla Uhla nemají děti Olega a Kozy v ČR kvůli rodičům právní status, proto je nikdo neošetří. Ruské velvyslanectví odmítlo matce poskytnout dokumenty: "Nemůžeme vám pomoci".

Milan Kohout doplňuje kontext:

Oni jsou anarchističtí nomádi, kteří nemají teď nikde legální status a jsou pod zatykačem v Rusku. Částečně je to proto, že odmítají náš západní systém postavený na penězích a odmítají peníze používat. Nejsem si úplně jistý, ale myslím, že zrovna ta jejich dcera, kterou porazilo auto v Praze nemá žádné dokumenty žádného státu a je prakticky jen obyvatelka zeměkoule. Já jsem přemluvil toho škudlila Schwarzenberga, aby je ubytoval na čas u něj na Orlíku. Ale dát jim jídlo už odmítal. Pak je vyhodil. Oleg je někde zatčený a Koza je se třemi dětmi někde v Praze. Ani nevím, kde přespávali.

Oleg Vorotnikov - https://en.wikipedia.org/wiki/Voina-
Natalia Sokol - https://en.wikipedia.org/wiki/

Podrobnosti o nich:

https://archiv.ihned.cz/c1-65444790-oleg-vorotnikov-vojna-umeni-zatceni-rusko-policie-praha

https://zpravy.aktualne.cz/oleg-vorotnikov/l~456b76d2848f11e6851c002590604f2e/?redirected=1495548348


 “Kidney

 My Mom's staying at the hospital. The doctors say about serious kidney disease.

 Now need full adoption, but no insurance. Insurance cannot do.

 Czechs are refusing to issue any paper on children. Lawyer Pavel ul confirms: "children now have no legal status in the territory of the Czech Republic". he said that that is the Czech law: children is not legal. " theoretical view that authorities should in case of familiarizing myself with the fact that, in the territory of the state boys without legal residency status, their status legalized, unfortunately does not have any foothold in the legal system of the Czech Republic. The present law left fully responsible for the status of children to their parents ".

 At The Russian embassy too refused to give mom a documents. "we can't help you”.”

Výše uvedená facebooková stránka byla vymazána, jak upozorňuje Oleg v tomto mailu:

ONI VYMAZALI KOZIN FACEBOOK

Ahoj, Milane,

právě vymazali Kozin Facebook, protože tam psala o českých úřadech, které jí odmítly poskytnout určitý právní status a nějaké dokumenty, které by nám mohly pomoci získat naléhavé opatření. Prosím, sdílej toto!


Už máme teď jen Twitter a Instagram pro informování o nás!


 From: Free Voina <really@free-voina.org
 Subject: THEY DELETED KOZA'S FACEBOOK
 Date: May 23, 2017 at 6:08:44 PM EDT
 To: Milan Kohout <plzenslovany@gmail.com

 Hi Milan,

 they just deleted Koza's facebook because of her publications about Czech authorities who refused to give Mama some legal status and any kind of documents which can help with urgent medical treamment. Please share this!


 https://www.instagram.com/p/BUc2K1JAApE/?taken-by=voina_group

 We now have only twitter and instagram to spred info about us.

 Greetings to Petra and Emma!

 Kind Regrds,
 Oleg
 ___________
 The one and only Voina group
 free-voina.org
 https://www.facebook.com/realvoina/
 https://www.instagram.com/voina_group/
 https://twitter.com/free_voina
 really@free-voina.org


From: Free Voina <really@free-voina.org>
Subject: THEY DELETED KOZA'S FACEBOOK
Date: May 23, 2017 at 6:08:44 PM EDT
To: Milan Kohout <plzenslovany@gmail.com>

Hi Milan,

they just deleted Koza's facebook because of her publications about Czech authorities who refused to give Mama some legal status and any kind of documents which can help with urgent medical treamment. Please share this!

https://twitter.com/free_voina/status/867136971436589057

https://www.instagram.com/p/BUc2K1JAApE/?taken-by=voina_group

We now have only twitter and instagram to spred info about us.

Greetings to Petra and Emma!

Kind Regrds,
Oleg



0
Vytisknout
13718

Diskuse

Obsah vydání | 25. 5. 2017