PROSBA O POMOC:

Paní Diana stále bojuje

23. 1. 2017 / Miroslav Prokeš

čas čtení 1 minuta


Děkuji čtenářům Britských listů za pomoc pro malou Dianku s těžkým mentálním postižením (následkem kardiologické operace) a její maminku, které hrozí exekuční vystěhování z obecního bytu, o němž již soud rozhodl. Fyzické exekuce by však ukončila veškeré snahy o to, aby holčička mohla u maminky trávit aspoň každý druhý víkend a svátky podle judikátu opatrovnického soudu.

Paní Diana stihla před Vánoci složit na pražském magistrátu náročné taxikářské zkoušky, získala licenci a od Nového roku začala jezdit pro jednu z velkých firem. Zdálo se, že se odrazila ode dna. Po dvou týdnech jí však gynekolog sdělil podezření na rakovinu a další týden ochrnula na pravou ruku.

Včera, v neděli, absolvovala náročnou operaci páteře, bude následovat rehabilitace – po tu dobu nebude moci vydělávat. Nucené vystěhování se opět přiblížilo. Tím by děvčátko, které u maminky přebývá každý druhý víkend, ztratilo nejen toto zázemí, ale i naději, že se jednou do maminčiny nebo do střídavé péče dostane. Přitom maminka je po celou dobu jediná, kdo s Diankou pracuje různými rehabilitačními metodami, učí je sebeobsluze a všestranně rozvíjí její velmi omezené schopnosti.

Stále jsou mezi námi lidé, kteří dokáží pomoci bližnímu, aniž by za to cokoli očekávali. Obracíme se proto na vás znovu: pošlete prosím aspoň malou finanční pomoc přímo na účet dívenky: 2632445250/0800 u České spořitelny.

Moc vám za ni děkuji.

(Autor je předsedou Spolku zastánců dětských práv – české sekce Defence for Children International.)

0
Vytisknout
8657

Diskuse

Obsah vydání | 26. 1. 2017