Myslí si jeho manželka, že je Michael Gove idiot?

30. 6. 2016

čas čtení 2 minuty

Sarah Vine, reportérka v deníku Daily Mail a manželka britského ministra spravedlnosti Michaela Govea, který byl spolu s Borisem Johnsonem čelnou postavou kampaně za Brexit, omylem odeslala na veřejnost email, jímž Govea varovala před Borisem Johnsonem. Naznačila, že Borise nenávidí oliarch Rupert Murdoch i šéfredaktor deníku Daily Mail Paul Dacre (zjevně protože Boris publikuje v konkurenčním Daily Telegraphu) a varovala ho, aby Johnsona nepodporoval, pokud mu Johnson předem nenabídne konkrétní funkci.

V omylem odeslaném emailu Sarah Vine napsala: " Je velmi důležité abychom se soustředili na jednotlivé překážky a stoprocentně je překonali, než přejdeme k další. Opravdu myslím, že Michael musí mít s sebou někoho, kdo by na něho dohlédl, během dnešních klíčových dopoledních jednání.

Jedna jednoduchá věc: MUSÍŠ MÍT OD BORISE SPECIFICKÝ PŘÍSLIB, JINAK mu nemůžeš zaručit svou podporu. Podrobnosti lze dojednat později, ale bez konkrétního příslibu nebudeš mít žádné páky.

Je důležité, že členská základna Konzervativní strany nebude nutně Borisovi důvěřovat, a ani mu nebudou důvěřovat Dacre a Murdoch, jimž je Boris instinktivně nesympatický, ale důvěřují tvým schopnostem s ním spolupracovat.

Zásadně vůbec neustupuj. Buď opravdu tvrdošíjný.

MNOHO ŠTĚSTÍ"

Vineová také zveřejnila v článku v deníku Daily Mail, jak Gove strávil volební noc. Na rozdíl od mnoha Britů nesledoval přes noc volební vysílání, šel spát ve 22.30 a tvrdě spal, až ho někdo vzbudil telefonem ve 4.45 v pátek 24. června a sdělil mu, že Británie hlasovala pro odchod z EU.

Podle Vinové následovala krátká pauza, po kteréž si Gove nasadil brýle. "Aha," řekl. "Tak to bych měl asi vstát."

Pak mu začali všichni volat. "Vždyť jste plánovali jen vyrazit dveře," řekla jsem... Jinými slovy, trochu jste to přehnali."

"Tohle se v žádném případě nemělo stát. David Cameron neměl rezignovat. O tomhle to referendum nebylo, z tohoto důvodu Michael nepodporoval brexit," napsala Vineová.

"Většina z vášnivých zastánců setrvání Británie v EU jsou silně vzdělaní lidé ve vlivném postavení, kteří jsou zvyklí na to, že je vždycky po nich. Téměř přes noc jsme se my, vítězové, dostali do role primitivních násilníků, omezených šovinistů, jejichž krátkozraká bigotnost srazila národ na kolena a přiměla hodné italské číšnice, aby se rozplakaly, a zabránila malým polským dětem chodit do školy."

Kompletní článek v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8133

Diskuse

Obsah vydání | 1. 7. 2016