Salonfähig?

1. 7. 2016 / František Řezáč

čas čtení 2 minuty


Nacisté platili ve svých počátcích kolem Hitlerova puče v roce 1923 za výtržníky a násilníky. Pak se to začalo měnit a "pan Hitler" se stal ve fraku a cylindru vítaným hostem evropských salónů. To slovo v nadpise nelze lehce přeložit. Znamená asi tak něco jako "přijatelný", vítaný na parties a tedy i v oficiálních médiích.

Pan Petr Bystroň  http://zpravy.idnes.cz/petr-bystron-sefem-euroskeptiku-afd-dvf-/zahranicni.aspx?c=A151004_165332_eko-zahranicni_aba se dostal dokonce do renomovaného nedělního pořadu bavorské televize Nedělní stůl pro stálé hosty, hezky česky pro štamgasty. http://www.br.de/mediathek/video/sendungen/sonntags-stammtisch/bayerisch-bissig-bunt-156.html#  na letošní Den matek.

 
"Bavorská Alternativa pro Německo (AfD): Bystroň a neonacisté.

  Platí za elegantního a umírněného politika: Bavorský šéf AfD Petr Bystroň. Ale on pěstuje zřejmě těsné kontakty s neonacisty. Ve středu večer se pokoušel dostat na jednu akci v Mnichově. Byli tam s ním taky dva militantní pravicoví extrémisté. Bystroň večer popřel, že by ty dva znal "nějak blíže..."

Tolik server Jihoněmecké noviny/ Süddeutsche Zeitung, podrobnosti a fotky zde:
http://www.br.de/nachrichten/afd-bystron-neonazis-100.html

 Alternativa pro Česko, obdoba AfD asi nějak skomírá, o Konvičkovi neslyšet. Nicméně celkem nedávno, loňského 17. listopadu, excelovali Bystroňovi stoupenci dokonce na tribuně pana českého státního prezidenta. Pánové Konvička a Černoch, který byl prominentním hostem militantní odnože Afd Pegidy při loňském "uzavření hranic" mezi Chebem a Schirndingem  http://www.br.de/nachrichten/afd-bystron-neonazis-100.html  necelý týden nato poskakovali po pódiu na Albertově.

Pokračování: Podle zprávy SZ Spolkový úřad na ochranu ústavy, obdoba české BIS, zatím AfD nesleduje. No, já být jimi, tak bych si to rozmyslel. Když už, tak jenom proto, aby pánové Bystroň a Zeman nemohli říkat: Vždyť já ty lidi vlastně ani neznám...

0
Vytisknout
8073

Diskuse

Obsah vydání | 4. 7. 2016