Žádost odeslaná na Pražský hrad

4. 11. 2015 / Andrew Stroehlein

čas čtení 1 minuta




Požádal jsem Jiřího Ovčáčka, mluvčího českého prezidenta, aby poskytl věcné důkazy pro dvě nedávná, šokující tvrzení prezidenta Zemana týkající se uprchlické krize, píše Andrew Stroehlein, mediální ředitel organizace Human Rights Watch v Bruselu:

1. Zeman uvedl, že "90 procent" lidí, kteří nyní přicházejí do Evropy, jsou ekonomičtí migranti. V emailu, který jsme dostali, nebyl pan Ovčáček schopen citovat žádný výzkum ani žádnou vědeckou studii, na níž by toto Zemanovo tvrzení bylo založeno.

2. Zeman řekl: "Migrace je řízená invaze, která má rozvrátit evropské sociální, kulturní, ekonomické i politické struktury." Požádal jsem pana Ovčáčka, aby poskytl důkazy této řízenosti i důkazy o tom, kdo to řídí... Zatím nepřišla žádná reakce.

Podle mého názoru nemůže být zneužíváno nejvyššího úřadu v zemi k šíření vymyšlených statistických údajů a konspiračních teorií, které vyvolávají strach v obyvatelstvu. S velkým zájmem čekám na odpověď pana Ovčáčka: že buď poskytne důkazy pro Zemanova tvrzaní, anebo ta tvrzení odvolá.

Zdroj v angličtině ZDE

0
Vytisknout
11455

Diskuse

Obsah vydání | 6. 11. 2015