Vzpoura paní Machalické

31. 7. 2015 / Josef Švéda

čas čtení 1 minuta

Čeští novináři a novinářky odjeli na dovolenou. Naštěstí. Paní Machalická odjela do Francie. Odjela do jižní Francie. K moři. Opalovat se, koupat se, prostě relaxovat. Najednou se však na pláži vynořují postavy zahalené v tunice, v šátku. Považte, mají šátek a tuniku! V létě! Hrůza.

Paní Machalická je na prášky. Je mimo sebe. Šťourá do manžela. Pepo, podívej! Vždyť ony se v těch hábitech uvaří! Manžel se jenom znuděně obrátí na druhý bok. Nech mě stará, nevidíš, že si čtu ty tvoje Babišonoviny? To ale neřekne. Ať se koupou třeba v kožichu, prohlásí nakonec.

Ale paní Machalické to nedá. Večer v apartmánu, celá rudá od sluníčka, protože se přeci opaluje v plavkách (někdy i bez nich) a nemá na sobě šátek ani tuniku (už její prabába to tak dělávala!), napíše tklivý text o tom, jak se ve strašném horku ty muslimky koupou oblečené. Snad nenastydnou. Jsou k tomu donuceny. Nebo mají vymyté mozky.

Západní civilizace je každopádně ohrožena. Barbaři jsou za branami. Příště pojede k rybníku na Vysočinu a pořídí si gumový člun. Nebo si na zahrádce napustí bazének a bude se v něm cachtat třeba nahatá. Všem mohamedánům navzdory. Bude v bezpečí. Alespoň prozatím.

0
Vytisknout
13045

Diskuse

Obsah vydání | 4. 8. 2015