Informační panely v Kuksu budou zmodernizovány

10. 9. 2013

čas čtení 1 minuta

Dobrý den pane Čulíku,

ve svém článku Asi to opravdu neumíme" zmiňujete mimo jiné naučnou stezku z Kuksu do Braunova Betléma. Velmi přesně jste vystihl její největší slabiny. Stávající informační panely vznikly koncem 90. let a od té doby je nikdo neudržoval. Jejich informační hodnota je dnes nulová. I nás velmi dlouho trápil její neutěšený stav, a proto jsme se rozhodli věci změnit, píše Filip Košťál z obecně prospěšné společnosti Revitalizace Kuks.

Jistě vás potěší, že se právě připravuje kompletní obnova této naučné stezky. A nemluvím jen o neurčitém snu. Panely už jsou ve výrobě a vlastní instalace panelů proběhne do konce tohoto roku. Budou opatřeny plánkem, který turisty nebude mást, ale pomůže jim v orientaci. Texty budou trojjazyčné (včetně polštiny -- víme, že polských turistů u nás přibývá a vážíme si jich). A konečně se dostane i na zcela nové panely přímo v Braunově Betlému, kde dnes zoufale chybí. Původní podobu Braunova Betlému bude na panelech prezentovat model řezbáře Leoše Pryšingera, který byl předlohou pro vámi uváděný 3D model.

Proto si vám dovolím oponovat. Umíme to. Jen bohužel někdy chvíli trvá, než se v jednom místě setkají pro věc zapálení lidé a osvícený investor.

Budeme rádi, pokud naši zprávu uveřejníte. Pozitivních zpráv je dnes málo.

S pozdravem,


Filip Košťál
projektový manažer
Revitalizace KUKS o. p. s.
www.zkuskuks.cz

Revitalizace KUKS

Jsme obecně prospěšná společnost. Vracíme život baroknímu areálu v Kuksu. Chceme, aby se tyto bývalé lázně staly lákavým cílem turistů, ale přitom zůstaly příjemným místem pro život místních.

0
Vytisknout
7046

Diskuse

Obsah vydání | 10. 9. 2013