O světodějném významu politických mrtvol

18. 7. 2013 / Karel Dolejší

čas čtení 1 minuta

Česká republika má aktuálně vládu složenou z lobbistů bez politického mandátu. Místopředseda a ministr financí zčistajasna obdržel na účet pět milionů na splacení svých dluhů, jakmile se ukázalo, že bude ministrem. Ministrem zemědělství je zase člověk, po jehož firmě zůstalo 600 milionů dluhů. A ministrem vnitra člověk, který v minulosti vyhrožoval odvoláním policejního prezidenta kvůli politickým kauzám a byl náměstkem ministra (nynějšího premiéra), který spolurozhodoval o ve Švýcarsku vyšetřované kauze privatizace Mostecké uhelné společnosti. Jako vysoký manažer průmyslové firmy je i v dalším střetu zájmů ohledně tzv. dostavby Temelína.

Vzhledem k tomu, že tato vláda vznikla přes hlavy politických stran, je evidentní, že by mohla získat podporu sněmovny právě a jedině politickou korupcí dokonce i v Česku zatím nevídaného rozsahu.

Laskavý čtenář zajisté uzná, že nic z právě uvedeného nestojí ani za jedinou řádku komentáře ve srovnání s případem tří politických mrtvol, bývalých poslanců dodělávající politické strany bez jakékoliv budoucnosti, jejichž údajné zločiny už jsou v tuto chvíli dávno zastíněny tím, co se děje kolem Rusnokovy, přesněji řečeno Zemanovy vlády. Právě usilovným a zaťatým kopáním do těchto mrtvol a nevěrohodným pokusem udělat právě a jedině z nich pomyslný kořen korupčního zla, za současného naprostého ignorování aktuálního dění, je třeba napravit poměry v České republice; protože jedině na minulosti, nikoliv na přítomnosti a vznikající budoucnosti, takové věci závisejí...

0
Vytisknout
9136

Diskuse

Obsah vydání | 22. 7. 2013