Falešná charita honorární konzulky

14. 11. 2012

čas čtení 1 minuta

Aktivistka Jill Kellyová, vyšetřovaná v souvislosti s rezignací ředitele CIA Davida Petraea, se svým mužem provozovala falešnou charitativní organizaci využívanou k financování párty pro manžele Kellyovy a vysoce postavené armádní představitele. Kellyová čelí zvýšenému mediálnímu zájmu, poté co se objevilo podezření, že měla románek s generálem námořní pěchoty Johnem Allenem, kandidátem na post hlavního velitele mise NATO v Afghánistánu. Snaží se bránit průniku paparazziů do svého soukromí poukazem na to, že vykonává funkci honorární konzulky Jižní Koreje a měla by mít tedy diplomatickou imunitu.

Kellyovi v roce 2007 založili nadaci Doctor Kelley Cancer Foundation, nominálně věnovanou výzkumu rakoviny a pomoci smrtelně nemocným pacientům. Už koncem roku ale nadace zbankrotovala, když utratila celých 157 284 z původního vkladu. 43 317 bylo utraceno za "jídlo a zábavu", 38 610 za cestovné, 25 013 za právní poplatky a 8 822 za náklady na automobil.

Kellyová je honorární konzulkou Jižní Koreje v USA a snaží se využít tohoto postavení k zamezení vstupu novinářů na svůj pozemek. Paparazziové ji sledují a fotografují, například když přistoupí k oknu.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
9139

Diskuse

Obsah vydání | 15. 11. 2012