Strauss-Kahn: Mé zatčení v New Yorku zosnovali mí političtí nepřátelé

28. 4. 2012

čas čtení 1 minuta

Bývalý šéf Mezinárodního měnového fondu Dominique Strauss-Kahn obvinil své politické nepřátele spojené s Nicolasem Sarkozym a jeho vládnoucí politickou stranou, že zlikvidovali jeho kandidaturu na francouzského prezidenta tím, že zorganizovali loňský skandál v newyorském hotelu, kde měl Strauss-Kahn znásilnit pokojskou.

Strauss-Kahn si nemyslí, že incident s Nafissatou Diallo byl naaranžovaný, ale zastává názor, že eskalace událostí po loňském 14. květnu a vznik trestního vyšetřování bylo "utvářeno lidmi s politickou agendou". Straus-Kahn tvrdí, že ho měla francouzská rozvědka pod dohledem týdny předtím, než byl v New Yorku zatčen. Obviňuje operativce francouzské rozvědky, že odposlouchávali jeho telefonní rozhovory a přiměli Diallovou, aby ho udala newyorské policii, čímž vznikl mezinárodní skandál.

Strauss-Kahnovo obvinění přichází v kritickou chvíli před druhým kolem francouzských prezidentských voleb, o nichž se očekávalo, že je Strauss-Kahn vyhraje. Druhé kolo francouzských prezidentských voleb se bude konat 6. května a podle průzkumů veřejného mínění má socialista François Hollande zvítězit nad současným prezidentem Sarkozym.

Zdroj ZDE

0
Vytisknout
7823

Diskuse

Obsah vydání | 30. 4. 2012