V Londýně protestuje proti Trumpovi čtvrt milionu demonstrantů

13. 7. 2018

čas čtení 3 minuty




Trumpovi se podařilo urazit po příletu do Evropy doslova všechny, píše Politico. Dokonce i britský bulvární deník The Sun, který Trump obvinil, že publikoval "fake news" místo rozhovoru s ním.

The Sun reagoval zveřejněním nahrávky. Jak poukazuje BBC, Trump lhal, že přijel do Skotska den před referendem o brexitu a předpověděl, že Británie bude hlasovat pro brexit.

Je to lež, informuje reportér BBC John Sopel. Přijel den po referendu o brexitu, byl jsem při tom. Zajímavé je, že Trumpovy sprosťárny, lži a nesmysly možná Evropu sjednotí v odporu vůči němu. Existrují desítky videí, potvrzujících, že Trump přiletěl do Británie až 24. června 2016.



Známý britský komentátor Andrew Neil o Trumpově metodě: Den 1: Řekne šokující blbost. Den 2: Ustupuje a snaží se tu blbost z předchozího dne zakamuflovat.


Na tiskové konferenci  s Theresou Mayovou se Trump snažil popřít své šokující výroky v rozhovoru pro deník The Sun. 


Trump obvinil The Sun, že záměrně nepublikoval to, co "řekl o Mayové hezkého". Deník The Sun ukazuje, že to prostě není pravda:




Deník Guardian poznamenává: Naši američtí čtenáři jsou možná na Trumpovy výroky o imigrantech zvyklí, avšak to, že je označuje za zločince, je v Evropě nepřijatelné a naprosto šokující:

"Američtí čtenáři jsou bezpochyby dobře seznámeni s Trumpovými názory na cizince. Avšak pro Evropana jsou šokující. Trump v podstatě tvrdil, že imigranti jsou teroristi a (navzdory tomu, že stojí v čele země, kterou vytvořili imigranti) neřekl vůbec nic pozitivního o imigraci a o diverzitě. Dosud nikdy nestál žádný britský premiér či premiérka vedle spojence, který by na britské půdě říkal takto extremistické věci."



250,000 people are protesting #togetheragainsttrump in central London right now! #resist #carnivalofresistance #UKtrumpvisit pic.twitter.com/bTacIgyvpT

— Stop Trump (@UKStopTrump) July 13, 2018


0
Vytisknout
8340

Diskuse

Obsah vydání | 19. 7. 2018