Z podkovy je kružnice

Kterak komunistická kandidátka snoubí radikální levici a pravici

13. 9. 2017

čas čtení 1 minuta
Díky za postřehy a vhled mezi partaje (S kým bude vládnout A. B.), píše čtenář z Plzeňska, jehož identitu redakce zná, nicméně nepřeje si být jmenován. Sám se ještě rozhoduji, komu vhodit lístek, aby hlas nepřišel úplně nazmar a ocenil bych jakousi předvolební "nápovědu" i od dalších přispěvatelů BL. Snad by se rozum a cit pak lépe domluvili. Totiž vybrat vhodnou kandidátku, zdá se být čím dál složitějším úkolem...

V posledních dvou týdnech na nás opět zhlédly známé i méně známe tváře z billboardů. Jeden neznámý obličej, mi, tady u nás na Plzeňsku, přesto přišel povědomý. Aniž by během roku vyvolal sebemenší kontroverzi. Zajímavým způsobem se do politiky chystá vstoupit asistentka poslance KSČM Valenty, magistra Hana Hemzáčková.

Ač komunistická nečlenka, snaží se dosti masochistickým způsobem setřít rozdíly mezi levicí a pravicí a ve věku po třicítce už to asi ani nemyslí ze srandy. A tak mezi loňskými krajskými a volbami letošními jako fanynka vesele pózuje s dobrým podnikatelem, ale špatným zpěvákem Hnídkem.

V soutěži pak dělá, i s celou svojí rodinou, reklamu na oblečení pro příznivce druhé (ultra)pravé strany politického spektra

Inu, nevyjde-li to nyní na levici, můžou se jistě hodit i iniciály paní magistry (H. H.) později na druhé straně. Kdyby její pejskové mohli mluvit, určitě by nám pověděli, že sympatická kandidátka KSČM snad ještě rozum dostane.

Nikdy bych nevěřil, jak blízko může být zleva doprava a naopak. Z podkovy je kružnice. Čert pak aby se v tom vyznal...

0
Vytisknout
8076

Diskuse

Obsah vydání | 15. 9. 2017