Britské ministerstvo vnitra "bude uvažovat o vpuštění některých dětských uprchlíků"

20. 2. 2017

čas čtení 1 minuta


Britské ministerstvo vnitra souhlasilo, že bude znovu zkoumat žádosti o azyl od dětských uprchlíků ve Francii poté, co vyšlo najevo, že několik z nich se vrátilo do Calais ve snaze dostat se do Británie. Prý bude zkoumat případy těch dětí, které mají v Británii příbuzné.

Jeden teenager, jemuž se o minulém víkendu podařilo proniknout do Londýna poté, co se schoval pod autobusem, sdělil listu Guardian, že stále větší počty uprchlických dětí ve Francii se vzdaly naděje, že budou do Británie vpuštěny oficiálně, a vracejí se do děsivých podmínek v Calais.

Příchod tohoto dětského uprchlíka následuje po politické bouři, kterou vyvolalo náhlé rozhodnutí britské vlády zrušit svůj příslib poskytnout bezpečí pro tři tisíce uprchlických dětí bez doprovodu rodičů, které se nacházejí v Evropě.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Názor skotského deníku The National:

"Představa, že Británie je morálně nadřazená ostatnímu světu, je svatouškovský podvod. Tato vláda a její fanoušci v médiích nejsou tolerantní, nejednají s respektem vůči druhým a nemají slitování. Jsou krutí, sobečtí, zanedbávají své povinnosti, a jsou to nestoudní pokrytci."

0
Vytisknout
4965

Diskuse

Obsah vydání | 22. 2. 2017