Dnešní situace v SRN

21. 2. 2017

čas čtení 5 minut

Pan Beneš falešně navádí své čtenáře k představě, že z přílivu výdělku českých výrobních podniků v rukou německých vlastníků z Česka do Německa těží německá společnost. Tomu tak není. Roční čistý vývoz kapitálu z Německa do ciziny daleko převyšuje celkový český hrubý domácí produkt. Jestliže si pan Beneš chce svůj podíl na výdělku znovu osvojit, bude muset odjet do Velké Británie, nebo do Spojených států, kde že se ten jeho kapitál z valné většiny současně nachází a provizorním německým majitelům z vyšších, ale ne zrovna nejvychytralejších, vrstev, protéká prsty. No, koneckonců, dnes i většina německých akciových společnosti není většinově vlastněna nemeckými boháči, ale internacionálními finančními společnostmi, píše František Tůma. Čtenáře předem varujeme, že tohle je poněkud drsný text.

Jinak jednoduše doporučuju zavedení 80% daně na vyplácený zisk. Kapitál by se potom znovu akumuloval v Česku. Chcete to? No, nevypadá to tak, nikdo o tom nemluví. Nevidím, že by takové rozhodnutí někomu v Německu vadilo. Nejméně potom zdejšímu pracujícímu lidu. Prospěch společnosti (té lidské, ne té akciové) ale obvykle v dnešní době neodpovídá prospěchu jednotlivců ve výhodných pozicích.

Podpora běžencům se z valné většiny zakládá na lidech, kteří do dneška, a znám takové, kterým je dnes vysoko přes 70, nikdy nepodporovali Křesťansko-demokratickou stranu, a rovněž to nemají v plánu do budoucna. Naopak, mnoho lidí vidí v podpoře běžencům možnost vnitřního rozložení Křesťansko-demokratické strany a posunutí politického spektra daleko nalevo od Angely Merkelové.

Dále nevidím v dnešní situaci, kdy Německo vyváží do zahraničí 10 procent svého zisku, nijaký prospěch. Pro mě, jako námezdníka, to jednoduše znamená, že musím pracovat na 110%, ale vyplaceno dostanu pouze 100%, čili 10% toho, co my Němci si rok co rok vyděláme, je nám jednoduše rozkradeno do ciziny. Vlastně bych měl bydlet v o 10% větším bytě, jezdit 10% rychlejší motorkou, chlastat 10% víc kořálky a ojebavat o 10% pěknější české prostitutky, v mé lokální diskotéce.

No ale pan Beneš to asi zase nepochopí, čili mzdový podíl na hrubém domácím produktu se v SRN současně pohybuje kolem 60% (Lohnquote). Zdůrazňuju pro pana Beneše, hrubý mzdový podíl. Jestliže se zohlední, že část výdělkového podílu odpovídá mzdě, tak se mzdový podíl zvýší na 70%.

Roční hrubý domácí produkt v SRN odpovídá 40 000 eurona osobu, 70 000 euro na pracujícího. Zároveň má více než 50% (75%) německých pracujících čistý plat nižší než 20 000 euro (30 000 euro) (pro pana Beneše: ročně, nikoliv měsíčně).

Přepočteno na Czech Republic mi nepřipadá tamější současný vývoz výdělku hluboko pod 10% celkového hrubého domácího produktů nijak závažný. Nám Němcům to tady kradou taky a pak si tím financujou své fake news, což dost možná je budoucí výdělečná činnost pana Beneše? (V tom případě by byla moje první rada: pane Beneši zkraťte to na těch 140 písmen a nacvičte si okatý podpis.)

Dále je současný průměrný měsíční důchod v SRN 800 eur, nikoliv 2.000 eur..

Jestliže přes všechny moje upřesněné údaje, dále někdo Němcům závidí, tak prosím pěkně, máme společný trh komodit i soukromých osob, dokud váš neurvalý a zcela nepotřebný pidiřezim budeme v EU tolerovat. Rád vás všechny tady v SRN přivíáám, moc vás zrovna není, (spolu s těma zahalenejma bežencema na nejbližším nádraží - nebo už se v Czech Republic ty krojový šátky nenosí?). A po deseti letech si můžete zažádat o německé občanství a žít si jak prasata v žitě.

A pak mám ještě jednu prosbu. Nepouštějte nám sem do Německa ty rodilé české kriminální živly (a pro pana Beneše: nemyslím tím ty huby černé ale právě ty bílé) které tady jezdí na černo metrem a potom ze sebe dělají blbce a odvádí pozornost našich policejních zdrojů od důležitějších záležitosti. Každá krádež českého spratka v Německu mi kazí pověst, protože mám místo narození Prahu, a nemůžu to nikterak změnit, a každej blbej policejní pitomec bohužel ví, že Praha nějak souvisí s tou zasranou Czech Republik, a pak mě perzekvujou, a kradou mi peníze, protože jsem je prý sám mohl jenom ukrást. Naučte se konečně číst a nekrást, a když už vám to nedá, tak to dělejte někde daleko mimo, tam, kde se obvykle cítíte doma, vy Češi jste fakt trapná verbež.

Omlouvám se menšině, kterou sem možná urazil, a doufám že se můj styl vyjadřování nijak nevymyká dnešním zvyklostem. No co, možná mě teď zvolíte vaším příštím prezidentem, když vám chcípne to vaše děsivý kníže. Ujišťuju, rovněž se domluvím německy líp než česky.

Čest pravdě, František Tůma

P.S.: S pohledem pana Beneše na Zelené, kterékoliv národnosti, plně souhlasím.

0
Vytisknout
10211

Diskuse

Obsah vydání | 23. 2. 2017