Rasistické vyjádření o Michelle Obamové vyvolalo pohoršení a protesty

16. 11. 2016

čas čtení 1 minuta


Ředitelka západoviržinské rozvojové společnosti a starostka se ocitly v centru pozornosti poté, co rasistický post o první dámě Michelle Obamové způsobil pozdvižení a vyvolal na sociálních sítích výzvu k propuštění obou žen.


Ředitelka Pamela Ramsey Taylor po zvolení Donalda Trumpa na sociální síti Facebook napsala: "Bude občerstvující mít v Bílém domě první dámu na úrovni, krásnou, důstojnou. Jsem unavená z pohledu na Opici na podpatcích." Starostka města Clay, kde firma sídlí, Beverly Whaling, odpověděla: "To mi právě prozářilo dnešní den, Pam."

Post byl na sociálních sítích mnohokrát sdílen, než došlo k vymazání.

Online petice vyzývá k odvolání obou žen z funkcí. Nezisková rozvojová společnost je placena ze státních a federálních grantů a z místních poplatků.

Kolem 77 % obyvatel okresu Clay ve volbách podpořilo Trumpa.

Minulý týden v Kentucky Republikán Dan Johnson porazil obhajující Demokratku Lindu Belcher v okrese Bullitt, přestože na Facebooku publikoval sérii postů, které Baracka Obamu a jeho ženu zobrazovaly jako opice. Republikánští představitelé včetně pravděpodobného šéfa klubu ve Sněmovně reprezentantů Jeffa Hoovera Johnsona vyzvali, aby se vzdal kandidatury. Nicméně po volbách svůj názor změnili.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6438

Diskuse

Obsah vydání | 18. 11. 2016