Trump si vybral za generálního prokurátora tvrdého rasistu Jeffa Sessionse

18. 11. 2016

čas čtení 1 minuta

Senátní výbor pro soudnictví vyslechl během slyšení v březnu a v květnu 1986, že Jeff Sessions činil rasistické výroky a označil NAACP (Národní americkou asociaci pro povznesení nebělošských občanů) a ACLU (Americkou unii za občanská práva) za "neamerické" organizace. Thomas Figures, černošský náměstek amerického generálního prokurátora, který pracoval pro Sessions, svědčil, že Sessions mu opakovaně říkal "boy" a vtipkoval o Ku Klux Klanu, že "ta organizace byla zcela v pořádku, dokud její členové nezačali kouřit marihuanu". Na otázku, proč se Figures proti rasistickému oslovování od Sessionse neohradil, sdělil Figures: "Obával jsem se, že by mě Sessions vyhodil z práce."

Jeff Sessions zastává ostře protiimigrantské názory. Je jedním z mála senátorů, který pro své rasistické názory nikdy nebyl vybrán do funkce federálního amerického soudce. Sessions zastává názor, že lidskoprávní organizace, hájící občanská práva, jsou "inspirované komunisty". Loni napsal Sessions pětadvacetistránkovou brožuru, v níž argumentoval, že imigrace plodí v USA nezaměstnanost.

Trump se vyjádřil, že na něho Sessions "udělal obrovský dojem".

Trump prý také zamýšlí jmenovat šéfem CIA republikánského senátora Mikea Pompea, který je ostrým kritikem jaderné dohody s Íránem a důrazně podporuje špehování občanů, které provádí NSA.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6705

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2016