Donald Trump zaplatí studentům své "univerzity" 25 milionů dolarů odškodného

18. 11. 2016

čas čtení 1 minuta

Generální prokurátor Eric T. Schneiderman vydal následující prohlášení týkající se odškodného ve výši 25 milionů dolarů v případě Trump University:

"V roce 2013 žalovala moje kancelář Donalda Trumpa za to, že podvodně připravil tisíce nevinných Američanů o miliony dolarů prostřednictvím projektu známého jako Trump University. Donald Trump proti nám bojoval na každém kroku, podával bezpodstatné žaloby a nesmyslná odvolání a odmítal uhradit i skromné částky odškodného pro oběti své podvodné univerzity. Dnes se všechno změnilo. Dnešní dohoda o odškodném ve výši 25 milionů dolarů je ohromující změna provedená Donaldem Trumpem a velké vítězství pro více než 6000 obětí jeho podvodné univerzity.

Jsem potěšen, že podle této dohody dostanou odškodné všechny oběti a že Donald Trump zaplatí až milion dolarů pokut státu New York za porušování státních zákonů o školství. Oběti Trumpovy University čekaly dlouhá léta na tento výsledek a jsem potěšen, že jejich trpělivost - a vytrvalost - bude odměněna touto částkou 25 milionů dolarů."

V březnu Trump tvrdil: "Já nepřistupuji na mimosoudni finanční narovnání. Já vždycky u soudu vítězím." Nyní poskytl svým obětem odškodné ve výši 25 milionů dolarů.

0
Vytisknout
6024

Diskuse

Obsah vydání | 21. 11. 2016