BRITÁNIE:

Občané, kteří hlasovali pro rasistickou stranu UKIP, neumějí pracovat s počítačem

22. 6. 2014

čas čtení 1 minuta

< Chuka Umunna v neděli v britské televizi

Voliči, kteří v Anglii podpořili svým hlasem v nedávných eurovolbách euroskeptickou a rasistickou stranu UKIP, jsou izolováni od mainstreamové politiky a ekonomiky, protože neumějí posílat emaily ani brouzdat po internetu, řekl v neděli v televizi stínový labouristický ministr obchodu Chuka Umunna. Těsně po letošních eurovolbách vysvětlila mluvčí strany UKIP neúspěch této strany v Londýně tím, že londýnské obyvatelstvo "má větší zkušenosti s dnešními médii" než lidé žijící na venkově.

Umunna řekl v televizi, že Labouristická strana se soustředí na to, aby naučila tyto voliče, jak provádět základní funkce na internetu, protože bez znalostí jak používat počítač jsou tito lidé izolováni od širší ekonomiky.

Umunna konstatoval v neděli v televizi: "BBC provedla v této věci velmi zajímavý výzkum: 20 procent občanů v naší ekonomice neumí poslat či přijmout email, brouzdat po internetu nebo vyplnit onlinový formulář. Tyto komunity, které jsou izolovány od naší globální ekonomiky, většinou hlasovaly pro stranu UKIP. Takže příští labouristická vláda se intenzivně zaměří na to, aby propojila lidi do globální ekonomiky, aby mohli realizovat své touhy a sny."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6871

Diskuse

Obsah vydání | 24. 6. 2014