29195

Pavel Gajdošík

Pavel Gajdošík (nar. 1974, Zlín) vystudoval v 90. letech bohemistiku a germanistiku na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci a po ročním působení na ZŠ od roku 1999 až do současnosti učí češtinu a němčinu na Gymnáziu Otrokovice.

Jako intelektuálně založený samouk se kromě němčiny až po třicítce naučil i anglicky, má načtenu českou i světovou literaturu (včetně titánských klasik typu "Hledání ztraceného času"), desítky anglických a německých knih ročně dlouhodobě poslouchá i v podobě audioknih při zdlouhavém dojíždění ze Zlína na pracoviště a jako člověk s otevřenou myslí se kromě profesně podmíněného rozšiřování svého rozhledu po beletrii zajímá i o literaturu esejistickou a knihy popularizující poznatky řady vědních oborů, které by ho jako učitele "trápit" neměly.

V roce 2010 se oženil s malajsijskou Číňankou Yin, s níž dodnes komunikuje převážně anglicky, neboť naučit ji českou gramatiku se moc nedaří, ale jsou spolu šťastní, a on by proto v budoucnu rád uveřejnil knihu o "globální" lásce, jež se může zdát nepřirozená, a přesto velmi krásně funguje, protože díky skromné Yin jsou imunní vůči řadě nesmyslných nároků.