Jen díky důchodcům má levice podporu nad 50 procent

17. 9. 2013

čas čtení 1 minuta

Dobrý den pane Čulík,

Chtěl bych reagovat na článek pana Slámy a hlavně na Váš komentář pod ním, píše Martin Ševčík.

Je sice pravda, že se důchodci nijak nezorganizovali do nějaké platformy, která by diktovala požadavky či programové body stranám (to ale nedělá nikdo u nás), ale že by se důchodci nehájili, to by jste jim křivdil. Jen díky nim se drží levice kolem 50%. Podívejte se na statistiky jakýchkoliv voleb za posledních 10 let.

V generacích nad 60 jasně vyhrává levice a je tam i vysoká volební účast. V mladé i střední generaci vyhrává pravice. Ve střední proto, protože podnikatelé s rodinami "svůj zájem" hájí a chodí volit pravici (ještě jim nedošlo, že i tak většina volí proti sobě, ale to je na jindy).

Ale většina těch "obyčejných" lidí ve středním věku volit nechodí, takže tam o chlup vyhraje ta pravice. No a mladá generace a jejich permanentní pobláznění pravicí, nyní Karlem, to rozebírá nejlépe Jan Keller.

No na zrekapitulování, nejtragičtější sortou populace, je dělný lid středního věku (statisticky). Samozřejmě to neplatí na všechny, jenže pokud vám v tom sortimentu dělného lidu 30 až 60 let nejde 50% lidí volit a dalších 20% permanentně volí VV (nyní to bude Okamura), DSSS a podobně, tak to poznáte na celých volebních výsledcích.

Abych se vrátil k tématu, naproti té sortě 30-60 jsou důchodci mnohem rozumnější, mají i vzhledem k zdravotním problémům větší volební účast a volí převážně ČSSD a KSČM. Nebýt nich, dělá si tu pravice, co se jí zachce.

S pozdravem redakci a s úctou ke všem důchodcům

Martin Ševčík, *1982

0
Vytisknout
14897

Diskuse

Obsah vydání | 18. 9. 2013