Zapomenutí

17. 9. 2013 / Jan Sláma

čas čtení 1 minuta

S blížícími se volbami by člověk očekával, že se aspiranti na poslanecká místa rozpomenou na své starší spoluobčany, tedy na seniory. Aby ovšem pak na ně zase rychle zapomněli. Tak už to v naší moderní společnosti, plné empatie, bývá. V nedělní politické diskusi padla zmínka o tom, že na důchodech byly ušetřeny dvě miliardy Kč, díky změně valorizačních pravidel.

Tedy kdysi vytvořená pravidla, kterými se měl důchod seniorům upravovat tak, aby rostoucí inflace ho nepostihovala plnou silou, se jednoduše změnila. Sdělení nebylo nijak komentováno. Důchodcům není třeba nic zdůvodňovat!

A kdyby snad, tak je potřeba zafinancovat pronájem tolik potřebných Gripenů, nalézt prostředky pro financování církví, zvýšit stavy policistů, přidat státním zaměstnancům a jistě páni a dámy zákonodárci nezapomenou na sebe.

Koho tedy mají tito lidé volit. Nebylo by lepší jim odebrat volební právo, když jejich odsouvání na okraj společnosti je ve skutečnosti ze společnosti vyčleňuje? Jsou to hořké otázky, ale není se co divit, že zaznívají. Vždyť stovky ukradených miliard vybraných od převážně obyčejných občanů se ztratily do kapes chamtivých jednotlivců. Vybraných ale také od těch důchodců, kterým byly formou DPH z již okleštěných důchodů uzmuty.

Co budou ve svých volebních programech strany seniorům slibovat? Patrně důstojné stáří, jako obvykle. Tak se těšme. Vždyť už příští rok dostaneme přidáno 65 Kč.

Pozn. JČ: A proč se důchodci nedají dohromady a nehájí ve volbách své zájmy? Je jich obrovské množství, je to velká "šedá síla", která se dosud v ČR neprobudila - spí. PROČ? Proč nezformulovali důchodci politickým stranám své požadavky?

0
Vytisknout
12843

Diskuse

Obsah vydání | 19. 9. 2013