Jaroslav Zavadil: "Další doklad mizérie hospodářské politiky české vlády"

4. 6. 2013

čas čtení 1 minuta

Tisková informace

Dnes (4. 6. 2013) zveřejněné, upřesněné údaje o vývoji HDP v prvním čtvrtletí letošního roku -- pokles HDP o 2,2% - jsou jen dalším dokladem mizérie a naprosté bezradnosti hospodářské politiky současné vlády, i když nás její představitelé denně ujišťují o její úspěšnosti. Politika tupých rozpočtových škrtů prosazená touto vládou se odrazila v hluboké krizi české ekonomiky. Nejhorší mezi našimi sousedy a jedna z nejhlubších v EU.

Pokles české ekonomiky je skutečně mimořádný. Za zvláště závažný ČMKOS považuje především pokles investic, který nasvědčuje tomu, že investoři ztrácejí důvěru v další pozitivní vývoj ekonomiky. Varující je i pokles českého exportu nasvědčující ztrátě odbytu pro české exportéry, je signálem toho, že napojení české ekonomiky na německou přestává fungovat a je nutno intenzívně hledat nové trhy.

Příčiny hlubokého poklesu české ekonomiky jsou již delší dobu známy -- na mnohé z nich upozorňují také analýzy, které ČMKOS nejednou vládě předložila. Stejně tak o nich hovoří i představitelé podnikové sféry.

Vláda až dosud takové názory ignorovala. Obáváme se proto, že pokles české ekonomiky bude i nadále pokračovat.

0
Vytisknout
11875

Diskuse

Obsah vydání | 5. 6. 2013