Miloš Zeman představuje vrchol egoismu a zášti

3. 6. 2013

čas čtení 2 minuty

Rozhodně nejsem "Karlův" příznivec, ale bohužel proti němu Zeman představuje vrchol egoismu a zášti, píše Roman Rozumek. Alespoň jeden příklad za všechno - Neustále, a oprávněně, poukazujete na xenofobii a rasizmus české společnosti. To že tato společnost bohužel vygenerovala toho kdo jí názorově odpovídá už nejste schopni komentovat. Samozřejmě tím myslím např. Zemanovu nacionalistickou kampaň, ale o jeho vnitřním světě hrozivě svědčí další jeho výroky: "Pojmenováním nepřítele to přece začíná..."

"Nepřítelem je anticivilizace táhnoucí se od severní Afriky až po Indonésii. Žijí v ní na dvě miliardy lidí a financovaná je dílem z prodeje ropy, dílem z prodeje drog...Nevěřím, že jsou umírnění muslimové a radikální muslimové. Stejně jako nevěřím, že jsou jen umírnění a radikální komunisté. Jsou jen muslimové a komunisté." Ve světle vašich "antirasistických postojů" to nemám chuť více rozebírat.

Podle vás není pro Karla Schwarzenberga jediný racionální argument.

Přestože politika této vlády je opravdu tristní, dokáže Schwarzenberg v jejím rámci být občas pozitivním prvkem, který dokáže leccos formulovat i přehodnotit, někdy i proti většině.

Za všechno alespoň některá témata, která považuji za důležité:

Schwarzenberg kritizoval Izrael za výstavbu osad i za nálety ... Jeruzalém -- Karel Schwarzenberg nikdy nepodpoří izraelské nálety na zbrojní konvoje v Sýrii ani potenciální letecké útoky na íránská jaderná zařízení.

Nebo:

"Já chci vidět, jak to bude vypadat finančně, protože Temelín je pro naši malou zemi tak veliká investice, že si nemůžeme dovolit ohrozit ostatní hospodářství," uvedl Karel Schwarzenberg. Garantovaná cena pro ČEZ by totiž byla asi dvojnásobná proti tržní ceně. "Abych se mohl pod něco tak obrovského podepsat, musel bych být ujištěn, že investice je efektivní. A nyní tím ujištěn nejsem," uvedl pro HN.

Díky výrazné nevyváženosti, kterou kritizujete všude jinde, mi z obliby BL mnoho nezůstalo. Opět si nedělám iluze, že byste toto uveřejnili.

0
Vytisknout
11499

Diskuse

Obsah vydání | 5. 6. 2013