Tvář dnešní svobody a demokracie

31. 1. 2013

čas čtení 1 minuta

Mám před sebou třetí stranu Práva Z 29.LEDNA ROKU 2013. Uprostřed stránky je fotografie: na zemi sedí či leží žena a nad ní několik těžkooděnců české policie, dva z nich mají čitelná čísla: 254346 a 305487. Pod obrázkem text: Protestující zpacifikovali až těžkooděnci. Více se o té "pacifikaci" asi nedozvíme-jen že 12 mladíků policie odvedla k "podání vysvětlení", píše Boris Valníček.

Takže "asi stovka lidí",zřejmě z Ústecka, se přišla zeptat ministryně Muellerové, co mají dělat, když úřady chtějí je a jejich rodiny vystěhovat z nějakého mizerného ubytování, aby jim daly ještě mizernější. Paní ministryně nenašla chvíli, aby se s těmi lidmi sešla, poslala jim náměstka, který jim doporučil, aby se obrátili na ministerstvo pro místní rozvoj.

To si tihle vládní činitelé vážně myslí,že se takto dá jednat s lidmi? Uvědomují si vůbec, že když jich dnes přišla stovka, že zítra, pozítří, jich přijde tisícovka a že za nějakou dobu jich bude plný Václavák? Toho chtějí svým pojetím řízení státu dosáhnout? Jak budou ty lidi potom "pacifikovat"? Nechají do nich střílet?

Takhle nějak vypadá soumrak vlády, která si myslí, že může všechno. Je jen otázka, jak dlouho to ještě může vydržet.

0
Vytisknout
9613

Diskuse

Obsah vydání | 31. 1. 2013