Neuvěřitelně nepřesvědčivé výroky ministra Kuby

10. 12. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Velice na mne zapůsobilo, když ministr Kuba v nedělních Otázkách V. Moravce říkal, že ODS je strana, která chce oslovit úspěšné podnikatele tím, že jim ukáže, že umí dobře manažersky řídit státní podniky. Myslím, že vynikajícím příkladem může být pražský Dopravní podnik.

Jiný příklad byl zmíněn přímo v OVM: náměstek ministra dopravy Toman, zodpovědný za registr vozidel, odchází do managementu Českých drah. To se tak osvědčil? Udělal by soukromý podnikatel přesun svého člověka, který byl zodpovědný za skandálně selhávající projekt (registr vozidel), na jinou vysokou manažerskou pozici ve své firmě?

V. Moravec tenhle přechod dal trefně do souvislosti s tím, že takhle se úředník odměňuje za dobré služby v jiném smyslu, a nazval proto takový přechod "všimným".

Ostatně peníze na Tomanův plat půjdou z peněz daňových poplatníků, takže to ODS nemusí bolet. Stejným příkladem jsou tolik kritizované alternativní zdroje elektrické energie.

Kdo udělal zákon, který umožňuje tak výhodné postavení soukromým spekulantům na úkor našich obyvatel i našeho hospodářství?

Chyba není v Bruselu nebo v alternativních zdrojích, chyba je v tom, že naši zákonodárci i zde -- jako v případě kasin, lichvářů, výrobců pančovaného alkoholu atd. -- stojí na straně takového "byznysu", který okrádá obyčejné lidi.

V diskusi ministra Kuby a šéfa komunistů Filipa si každý mohl všimnout, kdo z těch dvou chce prošetřování veřejných zakázek a ochranu českých občanů před takovým "byznysem". Filip dokonce radil, aby se Česká republika šla se soudit se spekulanty s alternativními zdroji elektrické energie k Evropskému soudnímu dvoru.

Tak by bylo možno smést ty odporné smlouvy se stolu, protože jsou uzavřeny proti veřejnému zájmu. Jenže tohle ODS právě nikdy neudělá, protože ona stojí na straně těch spekulantů. Člověk se pak nemůže divit, že lidi volí komunisty, když komunista zastává postoje veřejného zájmu, zatímco první místopředseda ODS pouze kamufluje zájmy zcela jiné.

0
Vytisknout
11644

Diskuse

Obsah vydání | 12. 12. 2012