Smrt v sametu

11. 12. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 4 minuty

Václav Klaus se na Hradě obklopil divnými lidmi, mezi nimiž září zejména vicekancléř Hájek, který na rozdíl od všech ostatních lidí nepochází z opice. Hájek představuje jednu z opor české echt pravicové scény. Nejnověji je Hájek autorem knihy Smrt v Sametu, ve které tvrdí, že Václav Havel byl ve službách lži a nenávisti, zatímco Václav Klaus ve službách pravdy a lásky. V "satanových službách" nebyl podle Hájka pouze Havel, nýbrž satan promlouvá prý i v Lisabonské smlouvě, která je "ústavou nového vězení národů".

Co na to Václav Klaus? Považuje tuto knihu za "pozoruhodnou, téměř povinnou četbu pro každého". Teď už chybí jenom to, aby byl Hájek vyslán jménem České republiky s obyvatelstvem, které je ateistické a proevropsky orientované, do Bruselu, aby tam upálil evropské byrokraty a zachránil křesťanstvo před mocí ďábla a definitivní katastrofou.

U příležitosti křtu Hájkovy nové knihy podepsal tento úžasný autor "Memorandum na podporu prezidenta" z dílny Akce DOST, které mu přinesl její předseda pan Semín. Hájek nepodepsal takové "bláznivosti a absurdní nesmysly", jako byla Charta nebo Několik vět, nýbrž podepsal takový klenot českého morálního obrození, jako je už zmíněné "Memorandum na podporu prezidenta". Cituji dojemné zaznamenání této velebné události, která má podle zúčastněných přinést morální obrodu do naší země:

"Na představení knihy Smrt v sametu nemohl nebýt předseda Akce D.O.S.T. Michal Semín, jejíž "Memorandum na podporu prezidenta", odstartovalo před pěti lety mediální bouři. Všichni, kdo jsme ho podepsali, jsme tehdy vyjadřovali jeho podporu proti podepsání vazalské Lisabonské smlouvy, která nás zbavila státní suverenity a jejíž důsledky nyní všichni pociťujeme.

"Díky Memorandu se o nás psalo, že D.O.S.T. je  prodlouženou rukou Hradu a přitom jsem tam nenašel jméno Petra Hájka.  Čekal jsem proto na příležitost, aby to podepsal. A přišel jsem dnes udělat comming out (sic!) o Petru Hájkovi. Aby se mohlo říkat, že Hrad je prodlouženou rukou D.O.S.T.," uvedl Semín a požádal pana vicekancléře, zda by u příležitosti vydání své vpravdě osudové knihy Memorandum podepsal.

"Nepodepsal jsem Chartu, nepodepsal jsem Několik vět a podobné bláznivosti a absurdní nesmysly. Nepodepsal jsem ani jednu prezidentskou kandidaturu, protože s ní nesouhlasím. Kromě několika listin Nadačního fondu Václava a Livie Klausových jsem nepodepsal vlastně v životě opravdu nic. Tvoje přání podepsat Memorandum D.O.S.T. mne proto Michale zaskočilo. Ale příjemně," odpověděl Hájek.

"Jsme na jakési hranici. Stačí málo a vydáme se kamsi do zcela nepředpokládatelného směru. V takové osudové chvíli je důvod, aby člověk něco tak disidentského, tak undergrundového, něco jako je Memorandum D.O.S.T., podepsal," uvedl pan vicekancléř Petr Hájek a provedl něco pro něj opravdu neobvyklého, podepsal toto Memorandum.

Všem bylo jasné, že to není bezmyšlenkovitý podpis, ale věc opravdu vážná a že zde nejde "jenom" o běžné podepsání, aby udělal kamarádovi radost. Že je rozhodnut něco pro naši zemi v budoucnu dělat. A protože je známo, že je to nejbližší spoluprcovník a nebojím se říci přítel prezidenta republiky, sledovali mnozí přítomní tento akt se zatajemným dechem a s nadějí, že mu v tomto pomůže i pan prezident. Pokud se jejich očekávání splní, pak věřím, že by mohlo nastat navrácení morální obrody naší země a vzkříšení pravicových myšlenek, které se panu Topolánkovi podařilo tak hulvátsky zašlapat. Že začnou lidé zase věřit ve slušnost politiků. Že uvěří, že jsou i tací, kterým jde o šťastnou budoucnost naší země, protože nemají zapotřebí se politikou jinak již zabývat."

Klaus: Hájkova kniha je téměř povinnou četbou, kritiku Havla sdílím ZDE

Hájkova Smrt v Sametu ZDE

0
Vytisknout
16683

Diskuse

Obsah vydání | 13. 12. 2012