Mé martyrium s Českou pojišťovnou

30. 11. 2012

čas čtení 2 minuty

Česká pojišťovna jedná neférově. Koupil (vyměnil) jsem auto za auto bazaru. Ihned jsem odjel do České pojišťovny v Teplicích, kde jsem požádal pracovnici, aby převedla mojí čerstvě zaplacenou pojistku (povinné ručení) na nové auto. Další platby jsem posílal čtvrtletně, jako obvykle. Po několika měsících mi přišla upomínka na 96.- Kč. Ani v expozituře Teplice a ani na zákaznické lince mi nikdo nedokázal vysvětlit, čeho se platba týká. Pojistky jsem měl čtyři. Mužský hlas mi do telefonu sdělil, že mám počkat, že se ozvou. Ozvali se, obdržel jsem dopis, že mi před 24 dny vypověděli pojistku pro neplacení. Opět jsem šel do České pojišťovny v Teplicích, kde jsem se dozvěděl, že oněch 94 Kč je nedoplatek na povinném ručení, a že již upomínky neposílají, a v případě, že když chybí 1 Kč, se považuje pojistka za nezaplacenou. Dále se se mnou slečna odmítla bavit, s tím že neví, co dál, píše Konstantin Chrdle.

Z domova jsem zavolal na zákaznickou linku, kde mi paní Vladímíra Fišerová řekla, že to tam mám chaotické a že mi napíše novou pojistku. Na dotaz, co těch 96 Kč, mi řekla, že to platit už nemusím. Stalo se. Za čas jsem obdržel pokutu od Kanceláře pojistitelů, kde jsem se snažil prokázat svou nevinu, ale zbytečně. Než došel dopis, ČKP prodala pohledávku firmě TRANSKOM, která mi volala z Ostravy, Brna i Prahy, kdy jim již pošlu 1582,- Kč pokuty, že odkoupili mojí pohledávku. Pro neustálé telefonování a vyhrůžky jsem pokutu zaplatil 23. 12. 2009. Opět jsem se snažil vysvětlit, že chyba vznikla v České pojišťovně, ale to jsem již obdržel Elektronický platební rozkaz od advokáta Mgr. Vdovce z Brna na částku cca 10 000,- Kč. Kde jen advokát požaduje 6 200,- za vymáhání dluhu a všechny organizace si připsaly minimálně 1 200,- Kč. Přes to, že již nic nedlužím.

Odvolal jsem se ke KS v Ústí nad Labem. U ČP jsem zrušil po padesáti letech veškeré pojistky. A aby se to nepletlo, na dvě pojistky jsem povolil stálou platbu - a přestože pojistky byly ukončeny k 29.12.2011, pojišťovna si sama strhla platby v říjnu 2012. Psal jsem asi témuž řediteli jako pisatel, ten to předal dál, z jedné pojistky mi peníze vrátili a druhá prý platí další rok. Přitom jsem 7x podepisoval žádost o ukončení. Ten, kdo dá někdy ten nepořádek v České pojišťovně do pořádku, si zaslouží medaili.

0
Vytisknout
14147

Diskuse

Obsah vydání | 3. 12. 2012