Nemyslím si, že je rozumné hystericky útočit na Evropskou unii

20. 10. 2012 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Co je to za způsob vyjadřování, "eurohujer"? To má být racionální, uměřená analýza?

Nikdo nepopírá, že Evropská unie má problémy, ale je naprosto jasné, že pokud by se rozpadla, Česká republika na to drasticky prodělá. Je jistě možné, že tomu kromě útoků euroskeptiků přispěje i doktrinářská politika některých čelných německých politiků. Na druhé straně je možné, že destruktivní politika Německa bude zvládnuta interní diskusí - i Německo je si velmi dobře vědomo, jakou katastrofou pro jeho ekonomické zájmy by byl rozklad EU.

Milí čeští spoluobčané, chcete skutečně při cestách do Vídně, do Drážďan, do Bratislavy či do Krakova znovu stát fronty na vyslanectvích na vstupní vízum? Všichni Češi, kteří dnes úspěšně pracují v nejrůznějších zemí Evropské unie, budou repatriováni do Čech? Čeští studenti, kteří dnes zadarmo studují v celé řadě evropských zemí, o tu možnost přijdou?

Je to alternativa? A - ano: souhlasím, aby výrobek který neobsahuje máslo, nebyl nazýván máslem. Je to obrovský útok na národní suverenitu, že?

Čímpak to je, že se levičáci a pravičáci tak výrazně shodují při útocích na soustátí, po jehož případné likvidaci budou jejich země v opravdovém průšvihu? Je to snad proto, že Evropská unie zatím koriguje jejich excesy? Chtějí si, jako Václav Klaus, nerušeně vládnout na svém uzavřeném záhumenku bez vnější diskuse? Opravdu to bude ráj, až bude Česká republika plně pod kontrolou českých politiků, bez i té minimální korekce z Evropské unie?

0
Vytisknout
6332

Diskuse

Obsah vydání | 19. 10. 2012