Česko je v moci Ruska. Zatím se ale bráníme...

12. 4. 2021 / Jiří Hlavenka

čas čtení 1 minuta
Pokud někdo dosud pochyboval o tom, že Rusko má v české mocenské politice masívní vliv, doufám že mu po víkendu spadly poslední šupiny z očí, píše Jiří Hlavenka.

Rusko má kompletně obsazený Hrad - je to jejich území, klidně můžou vyvěsit vlajku. Na Hradě nesídlí prezident - pár let už žádného nemáme - ale rezidentura Kremlu. Právě tak mají desítky svých lidí na dalších důležitých postech v politice, ve výkonné státní správě a též v ekonomice. Kývnou malíčkem a padá ministr. Kývnou a padá vysoký státní úředník, který jim stojí v cestě.


 
Nemají tuto zemi v hrsti kompletně (tak jako Maďarsko nebo Srbsko). Jsou síly, které ještě odolávají, ale slábnou. Vědí jak na to a jsou ochotní tomu věnovat neskutečné množství lidí i peněz. Postupují krok za krokem.

Před listopadem 89 jsme byli jejich gubernie. Pak to ruplo, ale nikdy odsud pořádně neodešli, a třicet let urputně pracují na tom, aby znovu posilovali. Chtějí gubernii zpět. Jsme pro ně jednou z nejdůležitějších zemí v Evropě, hlavně proto, že možnost nás politicko-ekonomicky ovládnout je reálná. Vojenské ovládnutí dnes není potřeba.

Co s tím? Především je potřeba si toho být vědomi. Vědět o tomto nebezpečí, které je větší než Babiš (Babiš zmizí, Rusko drží a nepustí).

Stavět se proti jakémukoli posilování jejich vlivu u nás - Dukovany jsou obrovským mementem - a ve volbách vždy odmítnout jejich přisluhovače, jako věc prvního rozhodnutí.

1
Vytisknout
13223

Diskuse

Obsah vydání | 15. 4. 2021