Republikáni ve Sněmovně reprezentantů: Mueller by měl svědčit o své zprávě

10. 4. 2019

čas čtení 1 minuta
Člen Sněmovny reprezentantů Doug Collins, vysoce postavený Republikán v právním výboru, vyzval Demokraty, aby okamžitě přivedli zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera do Kapitolu a mohl zde svědčit o dosud tajné zprávě ohledně ruských kontaktů prezidentské kampaně Donalda Trumpa - a o tom, zda se Trump osobně snažil vyšetřování narušovat, napsal Kyle Cheney.


V reakci na výzvu předseda právního výboru Demokrat Jerrold Nadler souhlasí s požadavkem, ale oznamuje, že k tomu nedojde dříve než v květnu.

"Aby položil zvláštnímu vyšetřovateli Muellerovi správné otázky, výbor musí obdržet celou zprávu zvláštního vyšetřovatele a vyslechnout ministra spravedlnosti Barra ohledně zprávy 2. května," napsal Nadler na Twitteru.

Minulý týden šest předsedů výborů za Demokratickou stranu, včetně Nadlera, kritizovalo Barra, že chce vystoupit teprve počátkem května.

Collins prohlásil, že Demokraté podkopávají své tvrzení ohledně potřeby získat plnou Muellerovu zprávu, a tvrdí ve svém dopise, že jediný způsob, jak se mohou dostat k podkladovým důkazům, je zahájit proces impeachmentu.

Podle Collinse by Kongres měl vyslechnout Muellera v posledním dubnovém týdnu.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6350

Diskuse

Obsah vydání | 15. 4. 2019