Miloš Zeman je vyčerpaný a vyčichlý muž

28. 12. 2018 / Lukáš Kraus

čas čtení 1 minuta

Miloš Zeman je především vyčerpaný a vyčichlý muž, který žije už jen z neustálého opakování svých dávných a notoricky známých replik a bonmotů. Nenese nic nového a jeho zduřelý, nákladný a zbytný úřad se o to více zdá poněkud obstarožním a vetchým. Pravdu měl a má Petr Uhl, který je stále duchem mlád, že tento postfeudalizační úřad se měl celý zrušit.

Ubude tak skandálů, různých stavebních firem přisátých tu na parčíky v Lánech, tu na vilové čtvrti pana kancléře bez prověrky a za ušetřené stovky milionů se dají nakoupit třeba ironicky řečeno "víčka" či neironicky řečeno zafinancovat sociální bydlení a startovní bydlení pro samotné mladé matky s dětmi bez střechy nad hlavou. I turisté v Praze pak budou moci vychutnat architektonické a kulturní bohatství českého národa bez teatrálních závor, populistické šikany a nemravné politické indolence.

Duo politických a privatizačních šarlatánů Klaus-Zeman zesměšnilo a degradovalo, degenerovalo vážnost prezidentského úřadu. Čekal bych asi hodně od konzervativního pravicového ignoranta mistra Zemana, že se místo čínských telefonů bude věnovat třeba proplácení prvních tří dnů nemoci, jako to mají třeba v Polsku, a pokárá třeba Senát za velmi "populistické" obstrukce a antihumanistické šlendriánství neslučitelné s českou otázkou sociální. Ne, to opravdu od tohoto pána zaháčkovaného oligarchií, velkokapitálem už celá desetiletí nelze žádat. Zeman v žoldu PPF a jejich čínských a ruských akvizic je vším jiným, jen ne člověkem, který kope za dolních deset mil. obyvatel ČR.

2
Vytisknout
13179

Diskuse

Obsah vydání | 31. 12. 2018