Tváří v tvář zuřivým rodičům a studentům na Floridě učinil Marco Rubio četné ústupky ohledně kontroly zbraní. Nestačilo to

22. 2. 2018

čas čtení 1 minuta


Tváří v tváří zuřivému davu studentů na Floridě, požadujících obnovení zákazu útočných pušek, učinil republikánský senátor Marco Rubio četné ústupky. Uvedl, že podporuje, aby byla věková hranice pro právo kupovat si zbraně zvýšena z 18 na 21 let. Uvedl, že podporuje zákon umožňující soudu odebrat agresivním jedincům jejich arzenál zbraní. Dodal, že je proti návrhu Donalda Trumpa vyzbrojit učitele ve třídách.

Uvedl také, že "znovu uvažuje" o zavedení zákazu vysokokapacitních zásobníků munice, který experti považují za nejdůležitější součást zákazu útočných pušek. Takový zákaz by býval zřejmě při masakru ve škole na Floridě zachránil řadu životů.



Vášnivému davu více než 7000 lidí, kteří se shromáždili na Floridě na radnici ve středu večer k diskusi, vysílané televizí CNN, to nestačilo. Lidé tleskali a uspořádali ovace ve stoje návrhu plného zákazu útočných pušek, jaké bylo použito při masakru na Floridě.

Rubio, jediný konzervativní politiky, který byl ochoten odpovídat na otázky občanů na Floridě, byl svědkem toho, jak se mu pod nohama mění politická půda.

Jeden student se Rubia otevřeně zeptal, zda odmítne další finanční dary od National Rifle Association. Rubio, který v minulosti od NRA dostal milion  dolarů, to odmítl přislíbit:


Podrobnosti v angličtině ZDE
 

USA
0
Vytisknout
6104

Diskuse

Obsah vydání | 23. 2. 2018