10 000 Britů podepsalo petici, požadující, aby mladý Syřan směl zůstat v Británii

19. 10. 2017

čas čtení 1 minuta


Zranitelnému mladému muži, který se konečně mohl vrátit ke své rodině dnes žijící ve velšském Cardiffu poté, co se jim ztratil, když prchali z Aleppa, nařídilo britské ministerstvo vnitra, že s nimi v Británii nesmí žít a musí se zažádat o azyl v Bulharsku.

Mohammed Mirzo, 20, svědčil o tom, že byl v Bulharsku týrán a trpěl tam rasistickými útoky. Bojí se o svou bezpečnost, pokud ho Británie donutí se do Bulharska vrátit.

Mirzovi bylo teprve 16, když se rodině ztratil. Řekl: "Bojím se, co se stane, jestli mě pošlou zpět do Bulharska. Zacházeli tam se mnou jako se zvířetem. Lidé mě tam nenáviděli a nenáviděli všechny uprchlíky."



Policie v Bulharsku ho zmlátila a pašeráci uprchlíků ho podvedli a nechali v lesích bez vody a bez potravin. "Myslel jsem, že tam zemřu," řekl Mirzo. 

Téměř 10 000 Britů podepsalo petici adresovanou britské ministryni vnitra, aby Mirzo směl zůstat v Británii. Podařilo se mu proniknout do Německa, tam na něho zaútočili neonacisté a stále ještě má zraněnou ruku. Dostal se do Británie na korbě kamionu poté, co pašerákovi zaplatil 2500 euro.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
9021

Diskuse

Obsah vydání | 24. 10. 2017