Na ministerstvu sociálních věcí zkolaboval počítačový systém, ale co lidi?

22. 6. 2017

čas čtení 2 minuty

Aktualizace, pátek 23. června: Komunikovali jsme v této věci několikrát s paní ministryní. Ubezpečila nás, že žádný problém ve vyplácení dávek v hmotné nouzi neexistuje. V pátek nás informoval pan Michal Kment, že systém začal najednou zázračně fungovat. Paní ministryni děkujeme. (JČ)

Michal Kment poslal dnes tento vzkaz ministryni sociálních věcí paní Marksové-Tominové:

Vážená paní ministryně,

obracím se na vás jako na osobu, která má tento úřad v kompetencí. Nedělám si iluze, že mou zprávu budete číst, nicméně za pokus člověk nic nedá.

Paní ministryně, jsem zaměstnanec a samoživitel s dvěma dětmi, pobírám od vašeho úřadu dávku v hmotné nouzi.

Můžete mi prosím vysvětlit, jak je možné že tyto dávky nejsou v tuto chvíli vypláceny? Z úřadu práce mám informace, že je problém s programem, tento problém mi potvrdili i na vašem ministerstvu s tím, že dávky budou dle zákona vyplaceny do konce měsíce června.

Vážená paní ministryně,  co to jako má být?

Podle zákona je u vás vše ok. Jenže pokud odejdou peníze 30., od vás, tak složenkami  se k příjemcům dostanou až někdy 9. nebo  10.7.,  neboť jsou tam dva dny svátek.

Uvědomujete si vy nebo lidé z vašeho úřadu, do jaké situace nás obyčejné lidi stavíte? Kdo bude nést následky za penále, úroky z prodlení a podobné věci, či za to že někdo nebude mít na nájem a kvůli tomu skončí na ulici?

Uvědomujete si to vůbec, jak drasticky to zasahuje do života lidí, nebo jen si umyjete ruce s poukazem na zákon a že úřad zákon dodržel?

Paní ministryně, zaměstnanci ministerstva, atd., prosím, zamyslete se nad tím jak by vám bylo, kdyby vaše výplaty nepřišly v termínu, který očekáváte, ale za červen by došla mzda až v červenci s poukazem, že zaměstnavatel vše dodržel neboť mzda je splatná k poslednímu v měsíci. 

Potřebujeme odeslání dávek v hmotné nouzi teď, nikoliv až 30.6. Pomozte!

0
Vytisknout
8305

Diskuse

Obsah vydání | 23. 6. 2017