Poslanec Státní dumy za Putinovu stranu: Naším cílem je zmocnit se všech republik bývalého SSSR

21. 6. 2017

čas čtení 1 minuta
Poslanec Státní dumy Jevgenij Fjodorov prohlásil, že cílem Ruské federace je zmocnit se všech republik bývalého SSSR a ustavení území "velkého Ruska" v hranicích z roku 1945.


"Území bývalého Sovětského svazu - velkého Ruska - bylo v roce 1991 nezákonně narušeno. Je možné, že to v Rusku někdo nechápe?", prohlásil v rozhovoru Fjodorov.

Fjodorov označil ruskou agresi na východě Ukrajiny za historickou technologii řešení tohoto úkolu. A dodal, že nejde jen o jeho názor. Podle něj je těžší mobilizovat do války v Sýrii než do válek v hranicích bývalého SSSR.

"Území celého Sovětského svazu je podle mezinárodního práva územím naší otčiny, našeho národa. A k těmto hranicím se musíme vrátit. A uděláme to," pokračoval poslanec.

Přitom Fjodorov dodal, že bojovat s NATO bude špatné, ale je třeba obnovit historickou ruskou hranici nehledě na sankce a zhoršení životní úrovně.

"Musíme mít za co trpět. V osobní, lidské rovině, vidíte, jak jeden letec zemřel, a v sociální rovině, ve všech vztazích. Takže je to sjednocující faktor. A jaký faktor? Obnovení historických hranic ruského státu. To je náš cíl, který nás vždy spojoval, celého půldruhého tisíce let, všechno obyvatelstvo našeho státu a našeho národa. Všechny. Je to jediný cíl, která nám umožní sjednotit se. Sjednotit se musejí řidiči kamionů i důchodci, kterým se zhoršují podmínky, i lidé se svými výplatami," prohlásil Fjodorov. Podle něj nejde o dobyvačný cíl, ale o obranný.

Jevgenij Fjodorov je poslancem Státní dumy a členem rozpočtové komise. Působí jako člen politické rady vládní strany Jednotné Rusko. Kromě toho je poradcem vlády a koordinátorem organizace "Národněosvobozenecké hnutí".

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
11564

Diskuse

Obsah vydání | 23. 6. 2017