Theresa Mayová za opozici vůči brexitu vyhodila z vládních funkcí nestora Konzervativní strany

8. 3. 2017

čas čtení 2 minuty

Michael Heseltine (83), bývalý náměstek britské premiérky Margaret Thatcherové a jeden z mála skutečně inteligentních britských politiků, byl vyhozen ze všech svých pěti poradenských vládních funkcí poté, co se postavil do čela rebelie v Horní sněmovně ohledně brexitu.

Tento významný nestor Konzervativní strany se poté vyjádřil, že se bude i nadále stavět proti katastrofální probrexitové politice britské vlády.

Mayová ho vyhodila ze všech vládních funkcí poté, co pronesl v Horní sněmovně významný projev, požadující, aby měl parlament právo veta nad výsledkem vyjednávání Mayové o brexitu v Bruselu.

Heseltine se vyjádřil, že je zklamán, že vláda přijde o jeho expertní znalosti, ale odhalil v rozhovoru s rozhlasem BBC, že od doby, kdy se Mayová stala loni v létě premiérkou, se s ní neměl ani jednou možnost setkat.

Heseltine dodal: "Od samého začátku jsem přesvědčen, že výsledek referenda o brexitu je jednou z nejkatastrofálnějších událostí, jaké jsme byli svědky v této zemi v době míru."

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vzhledem k tomu, že jste na těchto stránkách, máme na vás malou prosbu. Britské listy čte hodně lidí, ale na jejich provoz přispívá jen zlomek čtenářů. Zvlášť v nynější zhoršující se doáci české i mezinárodní situaci jsme přesvědčeni, že věcné informace a analýzy, které BL přinášejí do českého prostředí, hrají nezastupitelnou roli. Server se však nedá provozovat zadarmo. Prosíme, přispějte finančně na jeho provoz.

Děkujeme čtenářům, že výraznou měrou přispěli na provoz Britských listů od Trumpova zvolení do začátku roku 2017. Potřebujeme však trvalou finanční podporu. K provozu Britských listů je zapotřebí přibližně 60 000 Kč měsíčně. Stačilo by, aby 300 čtenářů přispívalo částkou 200 Kč.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.   Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

0
Vytisknout
5621

Diskuse

Obsah vydání | 10. 3. 2017