Američtí republikáni nepodpořili Trumpovo obvinění, že ho Obama nechal odposlouchávat

8. 3. 2017

čas čtení 2 minuty

Mitch McConnell, šéf senátní většiny, uvedl, že nemá k dispozici žádné důkazy, které by podpořily Trumpova tvrzení, která zveřejnil v sobotu na Twitteru, že ho Obama údajně v Trump Tower nechal odposlouchávat. Žádná takové důkazy nemá ani Devin Nunes, předseda parlamentního výboru pro výzvědné záležitosti.

Američtí republikáni však reagovali na Trumpova obvinění jako obvykle: Hájili Trumpovy výroky, přestože je o něm známo, že Trump činí falešné proklamace se zásadními důsledky.

Nunes kritizoval média, že "berou Trumpovy výroky doslova". Trump přece jen vznesl otázku, zda nebyl odposloucháván, argumentoval. Novináři to samozřejmě zpochybnili.

Mluvčí Bílého domu Sean Spicer se vyjádřil, že Trump nijak svých výroků nelituje a nebude je brát zpět. Avšak ani on nebyl schopen poskytnout jakékoliv důkazy v této věci. Vyjádřil se, že "to je nad mou platovou kategorií".

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vzhledem k tomu, že jste na těchto stránkách, máme na vás malou prosbu. Britské listy čte hodně lidí, ale na jejich provoz přispívá jen zlomek čtenářů. Zvlášť v nynější zhoršující se doáci české i mezinárodní situaci jsme přesvědčeni, že věcné informace a analýzy, které BL přinášejí do českého prostředí, hrají nezastupitelnou roli. Server se však nedá provozovat zadarmo. Prosíme, přispějte finančně na jeho provoz.

Děkujeme čtenářům, že výraznou měrou přispěli na provoz Britských listů od Trumpova zvolení do začátku roku 2017. Potřebujeme však trvalou finanční podporu. K provozu Britských listů je zapotřebí přibližně 60 000 Kč měsíčně. Stačilo by, aby 300 čtenářů přispívalo částkou 200 Kč.

Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisenbance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.   Čtenáři mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

0
Vytisknout
5194

Diskuse

Obsah vydání | 10. 3. 2017