Nenávistné servery jako Breitbart, americké Parlamentní listy jsou vážnou hrozbou Evropě

7. 3. 2017

čas čtení 2 minuty

Breitbart, americké Parlamentní listy, nejsou zpravodajský server. Je to politický projekt se specifickou politickou agendou. Zaměstnává ochotné propagandisty.

Breitbart je součástí transatlantického hnutí se společným názorem na svět a s koordinovanými cíli. Snaží se vytvářet události a zkreslovat je, píše Joe Mulhall, výzkumník z organizace Hope not Hate. 

Breitbart publikuje lži a polopravdy. Jeho nezdokladované závěry jsou založeny na existujících předsudcích a jsou publikovány s cílem prosadit jeho politickou agendu.

Cílem je zlikvidovat současný liberálnědemokratický pokrokový konsensus a společenské normy, které jsou od něho odvozeny.

Breitbart pravidelně publikuje antifeministické, homofobní a transfobní materiály a prosazuje odmítání multikulturalismu, což se projevuje odporem vůči imigraci a liberální uprchlické politice.

Z analýzy asi 500 článků zveřejněných serverem Breitbart London je zjevné, že se Breitbart především zaměřuje proti muslimské migraci do Evropy. Tento důraz na muslimskou imigraci je zřejmě odvozen z názorů bývalého ředitele serveru Breitbart Steva Bannona, který je přesvědčen, že jsme uprostřed civilizačního konfliktu mezi Západem a muslimským světem.

Breitbart píše o islámu stejně jako extremistické ultrapravicové servery. Viz titulek "Politická korektnost ochraňuje muslimskou kulturu znásilňování". Článek je založen na nepodloženém tvrzení, že existuje "epidemie znásilňování", která je "důsledkem přílivu milionu muslimských migrantů do Evropy".

Breitbart naproti tomu bagatelizuje "feministickou paniku ze znásilňování" navzdory výzkumu, z něhož vyplývá, že 23 procent univerzitních studentek v USA informovalo od příchodu na univerzitu o pokusu o znásilnění. Breitbart naopak líčí muslimy nejen jako kulturně odlišné, ale jako fyzickou a sexuální hrozbu. To je tradiční taktika protiimigrantské ultrapravice.

Tyto americké Parlamentní listy jsou hrozbou liberálnímu pokrokovému konsensu vzniklému po druhé světové válce i ochraně zranitelných menšin, zejména muslimů.

Kompletní článek v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7292

Diskuse

Obsah vydání | 10. 3. 2017