Při nepokojích v Dallasu byli zastřeleni čtyři policisté

8. 7. 2016

čas čtení 1 minuta


Čtyři policisté byli zastřeleni a několik zraněno během protestů v americkém městě Dallas v Texasu. Tisíce lidí pochodovaly městy po celých USA poté, co policie zastřelila dva Afroameričany.


Náčelník policejního oddělení v Dallasu David Brown oznámil, že situace se vyvíjí a podezřelý ze spáchání činu je zabarikádován v městské garáži. Dodal, že policie na muže střílela a že "nespolupracuje" s úřady.

Útočník sdělil policii, že "konec je blízko" a tvrdí, že v garáži má bomby, ale také na jiných místech ve městě. Tato tvrzení nebylo možno ověřit, dodal Brown.

Nejméně tři útočníci včetně jedné ženy byli zatčeni a jsou vyslýcháni. Úřady zatím neznají motiv činu, dodal Brown. Také nebyla zveřejněna jejich totožnost.

O něco dříve týž večer policejní šéf oznámil, že dva odstřelovači stříleli na řadu policistů během protestů v Dallasu. "Tři policisté zemřeli, dva jsou na operaci a tři jsou v kritickém stavu," oznámil Brown. Mezitím policie oznámila zabití dalšího policisty.

Odstřelovači pálili na policii z vyvýšené pozice.

Texaský guvernér Greg Abbott nařídil šéfovi ministerstva vnitřní bezpečnosti nabídnout "městu Dallas jakoukoliv pomoc, kterou potřebuje".

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6336

Diskuse

Obsah vydání | 8. 7. 2016