Pokusy uzavřít Evropu uprchlíkům ohrozí bezpečnost evropského kontinentu

9. 3. 2016

čas čtení 1 minuta


Hermetické uzavření externích hranic Evropy a deportace uprchlíků do Turecka posílí kriminální organizace a vrhne uprchlíky do rukou Isis, varuje Mezinárodní organizace pro migraci.

Ředitel této organizace Eugenio Ambrosi upozornil, že pokud se bude Brusel pokoušet zastavit proud uprchlíků do Evropy, ohrozí tím bezpečnost Evropské unie. Ambrosi varoval, že představa, že je možné hermeticky uzavřít hranice Evropy, je mýtus. Pokus vytvořit uzavřenou "pevnost Evropa" jen zvýší nekontrolovanou neregulérní migraci do Evropy a vyvolá "hněv" mezi lidmi, jejichž příchod se Evropa bude snažit blokovat.

"Pokusy uzavřít hranice Evropy jsou přehnané a také nejsou velmi efektivní," dodal Ambrosi. "Tito lidé prchají, aby zachránili svůj život - nějaký plot je nezastaví."

Lidi to od cesty do Evropy neodradí. Naopak do povzbudí pašeráky, kteří vypracují jiné, nebezpečnější cesty pro lidi do Evropy. "Pašerákům na životech lidí nezáleží - jakmile dostanou zaplaceno, aby je dostali přes hranici, je jim jedno, zda se ti lidé dostanou bezpečně na druhou stranu."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6047

Diskuse

Obsah vydání | 11. 3. 2016