Obama "by byl skvělým premiérem skandinávského státu"

11. 3. 2016

čas čtení 1 minuta


Při čtení fascinujícího popisu Jeffa Goldberga s prezidentem Spojených států jsem dospěl k závěru, že se Obama narodil ve špatné zemi, napsal Max Boot. Byl by býval skvělým skandinávským premiérem.


Považuji Obamu za dalšího Jespera Berga, fiktivního norského premiéra ve vynikajícím televizním seriálu "Obsazeni". Další vzhledný, inteligentní politik, který je také posedlý hrozbou globálního oteplování a chová se nonšalantně, když Rusové zahájí invazi do jeho země, aby se zmocnili ropného průmyslu.

Obama stejně jako Berg vypadá, že ho důkazy o ruských nekalých plánech vůbec neznepokojují. Řekl o Vladimiru Putinovi: "Chápe, že se celkové ruské postavení ve světě hodně zhoršilo. A fakt, že obsadil Krym nebo se snaží udržet Asada, z něj zničeho nic neudělá hráče. Nevidíte ho na žádném z těch jednání, kde by pomáhal utvářet agendu."

Zdá se, že Putin nedostal oběžník. Možná nepomáhá "nastolovat agendu" na mezinárodních festivalech ve žvanění, ale utváří agendu na zemi svou agresí, která ponechala Spojené státy a jejich spojence v úžasu.

Když přijde na to Rusko zastavit, Obama adoptuje defétistickou mentalitu.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6664

Diskuse

Obsah vydání | 11. 3. 2016