Jak milovat Prahu

23. 10. 2015 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Jsou chvíle, kdy člověka politika dojímá. Vyšší, nadstranické zájmy převládnou, blížící se zima připomene zásadní roli krmelců pro přežití a stávají se zázraky. Například to, že náměstek pražské primátorky za ČSSD Dolínek vidí jako argument pro odvolání náměstka pražské primátorky Stropnického za trojkoalici to, že ho kritizovala opozice. To bychom asi měli odvolat celou Sobotkovu vládu, neboť opozice ji kritizuje, kde může.

Když někdo odvolá zástupce koaličního partnera s odvoláváním se na opozici, je zřejmé, že začíná tak nějak vytvářet s opozicí koalici. Jistě v Praze je mnoho zásadních problémů. Třeba piráti, kteří upozorňují na to, jak paní Kleslová z hnutí ANO zastává lukrativní funkce v městských firmách. Jsou to samozřejmě samá hausnumera, a proto paní Kleslová oznámila odchod z těchto funkcí. Jiným problémem je náměstek Stropnický. Vadil dlouhodobě, nemá prý Prahu rád, a – jak zdůrazňuje Dolínek – jak by mohl vést Prahu někdo, kdo ji nemá rád?

Myslím, že Prahu má ráda paní Kleslová a pan Březina a nejvíce asi pan Bém. TOP09 má jistě ráda Prahu taky. S ODS to svorně dosvědčily, když primátor Svoboda chtěl svého času udělat pořádek v Dopravním podniku. Tehdy se jako jeden muž postavily na stranu starých poměrů. Koalice milovníků Prahy na bázi Kleslová-Březina-TOP09 má před sebou skvělou budoucnost. Pan Babiš si to prý nedovede představit. Musí se tedy ještě trochu učit a snažit, aby si Prahu skutečně zamiloval. Takhle to vypadá, že ji nemá rád.

Dolínek: Stropnický nejednal v zájmu Prahy ZDE

Chaos v Praze Babiše zaskočil. Fatální selhání, ve spáncích bušila krev, míní politologové ZDE

0
Vytisknout
8625

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2015